Annonce
Udland

Kvinde rejser sag mod boet efter Epstein

Handout./Reuters
Kvinde, som angiveligt blev udnyttet, da hun var 14, sagsøger også personer, som skal have hjulpet Epstein.

En kvinde i New York, som siger, at hun blev seksuelt udnyttet af Jeffrey Epstein, da hun var 14 år, har lagt sag an mod boet efter den afdøde finansmand.

Kvinden sagsøger også flere personer, som skulle have været sammensvorne med Epstein, der begik selvmord i weekenden i en fængselscelle på Manhattan.

I det første af en række ventede sagsanlæg siger den 32-årige Jennifer Araoz, at hun i 2001 som 14-årig blev bragt til finansmandens luksusejendom på Manhattan's Upper East Side.

Her blev hun over flere måneder blev manipuleret og forberedt på seksuel udnyttelse og en brutal voldtægt.

Den 32-årige beskylder en kvinde, Ghislaine Maxwell, som igennem en årrække var kæreste med Epstein, for at have hjulpet ham. Hun sagsøger også tre personer fra finansmandens stab.

- Jeg er rasende over, at han ikke personligt bliver stillet til ansvar, men min kamp for at få retfærdigheden til at ske fyldest er nu ved at begynde, siger Araoz i et indlæg i New York Times.

Maxwell, som er datter til den afdøde mediemagnat Robert Maxwell, har gentagne gange afvist, at hun skulle have haft noget at gøre med Epsteins påståede sexkriminalitet.

Araoz hævder imidlertid, at Maxwell hjalp med at finde personer, som kunne rekruttere "omkring tre piger dagligt til ham".

Araoz siger videre, at hun selv blev "rekrutteret" af en brunette i 20'erne, og som tog kontakt til hende, da hun stod ved sin skole på Manhattan i 2001.

Kvinden fortalte en historie om en ældre mand, som kunne hjælpe Araoz og hendes familie, der havde økonomiske problemer efter farens død.

Sagen er den første i en række, som kan rejses af kvinder efter en ny lovgivning i delstaten. Den skal hjælpe udnyttede børn med at rejse sager, uanset hvor mange år der er gået, siden de blev udsat for forbrydelser.

Omkring 85 personer, som har været ofre for seksuelle overgreb, har som følge af lovgivningen onsdag rejst sag mod den katolske kirke i New York.

FBI og justitsministeriet har indledt en formel undersøgelse af, hvordan det øjensynligt kunne lykkes for Epstein at tage sit eget liv i en fængselscelle i New York.

Den 66-årige finansmand var anklaget for menneskehandel og overgreb mod mindreårige piger. Han risikerede at få en dom på 45 års fængsel.

Han havde haft forbindelser til nogle af USA's mest magtfulde personer. Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, var præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce