Annonce
Odense

Kvinde idømt fængsel for falsk voldtægtsanklage: Nu anker hun dommen

Forsvarer Mira Tøfting oplyser, at hendes klient stadig mener, at hun har været udsat for overgreb, og derfor anker de dommen til landsretten. Arkivfoto: Michael Bager

Odense Byret idømte for 14 dage siden en kvinde en ubetinget fængselsdom for at have indgivet falsk anklage om voldtægt. Nu anker hun dommen til landsretten.

Den 14. januar blev en 26-årig kvinde af retten i Odense idømt 30 dages ubetinget fængsel for en falsk anmeldelse af voldtægt. I domsafsigelsen lagde dommeren og de to domsmænd især vægt på, at der ikke var beviser på modværge eller modstand.

- Vi kan ikke se i din gøren, at du siger fra. Dit forsæt har været at bringe ham i fedtefadet. Det koster 30 dage.

Det var ordene fra byretsdommer Niels Feilberg Jørgensen, da sagen blev afsluttet ved byretten.

Men nu skal sagen behandles igen, denne gang i landsretten efter at kvinden har besluttet at anke dommen. Forsvarer Mira Tøfting fortæller, at hendes klient anker dommen til frifindelse.

- Vi anker dommen, fordi min klient stadig er af den opfattelse, at hun har været udsat for flere overgreb fra mandens side, siger advokat Mira Tøfting.

Annonce

Startede som voldtægtssag

Sagen startede for halvandet år siden, da den nu 26-årige kvinde anmeldte en mandlig bekendt for flere tilfælde af voldtægt. De to mødte hinanden på Odense Universitetshospital, hvor manden arbejdede, og kvinden var indlagt efter et biluheld. Siden mødtes de i alt fire gange på mandens bopæl i Odense. Tre af gangene havde de sex, som ifølge manden var frivilligt, mens kvinden mente, at der var tale om seksuelt overgreb. Sigtelsen mod manden blev frafaldet af Anklagemyndigheden i april 2018.

Sagen udviklede sig imidlertid, da kvinden selv kom på anklagebænken, da hun blev tiltalt for falsk anklage om voldtægt. I byretten i Odense blev private sexoptagelser af de to afgørende beviser. Det var nemlig i disse, at der ikke fremgik modværge fra kvindens side, og hun blev idømt 30 dages ubetinget fængsel.

I byretten plæderede forsvarer Mira Tøfting for frifindelse, og vil således også plædere for det i landsretten. Hvornår sagen kommer for landsretten, vides endnu ikke.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce