Annonce
Indland

Kvinde idømmes fængsel for dødsvold mod hestehandler

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Østre Landsret har idømt norsk kvinde tre og et halvt års fængsel og udvisning. I byretten blev hun frifundet.

En 44-årig norsk kvinde er i Østre Landsret mandag kendt skyldig i dødsvold begået mod en hestehandler fra Skibby på Midtsjælland.

Hun idømmes tre og et halvt års fængsel og udvises for bestandig.

Det skriver Statsadvokaten i København på Twitter.

Dermed omgør landsretten den afgørelse, som Retten i Hillerød sidste år nåede frem til i samme sag. Her blev kvinden, Linda Nedkvitne, frifundet.

Sagen udspringer af en episode i slutningen af december 2017 på Hovedgaden i Skibby, hvor en 53-årig heste- og kreaturhandler døde.

Han var i et forhold med den nu dømte kvinde.

Ifølge anklageskriftet påførte hun ham skader, som i kombination med forkalkningsforandringer af kranspulsårerne og forkalkningsforandringer i legemspulsåren var årsag til, at han afgik ved døden.

Af anklageskriftet fremgår det, at Linda Nedkvitne tildelte sin kæreste tre slag eller spark i ryggen samt stak ham adskillige gange i hovedet med en skruetrækker.

Blandt andet fik han et fem centimeter dybt stik i venstre side af ansigtet.

Mens Retten i Hillerød ikke mente, at bevismaterialet var tilstrækkeligt i sagen til at dømme kvinden, har Østre Landsret altså en anden opfattelse.

Hendes forsvarer, Christina Schønsted, fortæller, at både hun og Linda Nedkvitne er yderst overraskede over landsrettens afgørelse.

- Vi er helt bestemt overraskede. Særligt fordi retten har dømt hende efter straffelovens § 246, siger Christina Schønsted.

Det betyder, at kvinden er kendt skyldig i legemsangreb under særligt skærpende omstændigheder.

- Der har været det samme bevisgrundlag i byretten og landsretten. Alligevel har landsretten nu - i modsætning til byretten - kendt hende skyldig, siger forsvarsadvokaten.

Hun har endnu ikke læst Østre Landsrets begrundelse for afgørelsen.

- Nu skal min klient og jeg lige have mulighed for at læse dommen igennem, siger Christina Schønsted.

Den 44-årige nordmand har gennem sagen nægtet sig skyldig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce