Annonce
Navne

Kvinde i spidsen for fynske ølentusiaster

Else Lindhard har fået smag for godt øl og har nu kastet sig over organisationsarbejdet som formand for Danske Ølentusiasters Region Fyn.

Else Lindhard fra Svendborg er vild med amerikanske ekstrem-øl og opfordrer flere kvinder til at slå følge med deres mænd, når der står ølsmagning på programmet

SVENDBORG: De fynske ølentusiaster har fået en kvindelig formand. Det er Else Lindhard fra Svendborg, der fremover skal stå i spidsen for Region Fyn, som er en overbygning for de fem fynske lokalafdelinger i Faaborg, Middelfart, Odense, Svendborg og Østfyn.

Og det er en særdeles kompetent formand med stor indsigt i - og stor kærlighed til - godt øl. Else Lindhard er en af de efterhånden flere og flere kvinder, der interesserer sig for øl, og for nylig har hun beriget medlemmer af Danske Ølentusiaster med en artikel fra en studietur til USA, hvor højdepunktet var et besøg på Great American Beer Festival i Colorado.

- Uha, dér smagte vi meget godt øl, fastslår Else Lindhard, der er gift med Uffe og mor til to sønner på 22 og 22 år.

Det var manden Uffe, der vakte hendes interesse for øllets fortræffeligheder. Han var i sin tid med til at starte lokalafdelingen af Danske Ølentusiaster i Svendborg og er nu aktiv i Svendborg Bryglaug. Uffe brygger hver måned 50-60 liter øl på hjemmebryggeriet, og hans hustru - ølformanden - siger god for bryggen. Den er rigtig god.

Annonce
Else Lindhard

Fra Humlebæk til Svendborg

- Det var egentlig min far, der lærte Uffe at brygge øl. Det foregik på store mælkejunger, men efter et par uheldige bryg stoppede han karrieren. Den blev først genoptaget, da vi kom til Svendborg, fortæller Else Lindhard.

Det var i 1992. Et job som systemadministrator hos Kompan i Ringe vakte Uffe Lindhards opmærksomhed, og familien besluttede at flytte fra Humlebæk - hvor kan man ellers bo, når man godt kan lide øl - til Fyn.

- Da vi havde truffet vores beslutning, sagde alle; jamen, så skal I da bo i Svendborg. Der er så dejligt, og så skal I have en båd. Og sådan blev det, siger Else Lindhard, der er uddannet bibliotekar og nu arbejder på USON Plast i Svendborg.

Else Lindhard

Smagning - ikke drikning

- Vi har aldrig fortrudt, at vi flyttede til Svendborg. Vi har fået et godt netværk i byen, siger Else Lindhard, der bl.a. er aktiv som medhjælper ved Kulinarisk Sydfyns store fødevaremarkeder.

Selve engagementet i lokalafdelingen af Danske Ølentusiaster startede, da hendes mand ombyttede sit personlige medlemskab af foreningen til et familiemedlemsskab, så hun også kunne komme med en arrangementerne, og her opdagede Else Lindhard, at det var hyggelige mennesker der samledes om ølsmagning og ikke øldrikning.

Jule-øl-kalender

- Det blev lidt af en øjenåbner for mig. Jeg fik indblik i, hvor meget godt øl der findes, og i modsætning til vinsmagning har man altid råd til at købe det ypperste inden for øl, når der skal smages. Derfor blev øl hurtigt en hobby for mig, og min mand og jeg har megen fornøjelse af at have samme interesse. Jeg kan kun opfordre andre ægtepar til at gøre det samme. Det giver sjove fælles oplevelser, som f.eks. turen til USA, siger Else Lindhard, de sammen med sin Uffe har lavet en jule-øl-kalender. Hver dag i december deler de en spændende juleøl, når de kommer hjem fra arbejde.

Else Lindhard har rejst meget. I sin barndom boede hun bl.a. et par år i Ghana, hvor hendes forældre var udstationeret, og siden besøgte hun dem i bl.a. Pakistan og Afghanistan, hvor de senere arbejdede.

Men det var i USA, at hun »opdagede« øllet. Hendes mand var i 90?erne meget ofte i Seattle for sit firma, Kompan, og under et besøg hos ham blev det også til en tur til San Francisco, hvor ægteparret stiftede bekendtskab med øl fra mikrobryggerier, som endnu var et ukendt begreb herhjemme. Siden den oplevelse måtte Uffe Lindhard finde spændende amerikanske øl, som han tog med hjem fra sine ture.

Amerikanske øl i top

- Jeg kan godt lide amerikanske øl. De leger med smagen derovre og laver det, man kalder ekstrem-øl, siger Else Lindhard, der har meget svært ved at udpege favoritter, men det foretrukne danske bryggeri er Midtfyns Bryghus, og det foretrukne udenlandske er Avery i Boulder, USA.

Else Lindhard har siddet i ølentusiasternes lokalafdelings bestyrelse i Svendborg i halvandet år, og hun blev opfordret til at træde ind i regionsbestyrelsen, da Søren Mose fra Svendborg ønskede at udtræde, og det sagde hun ja til. Hun sagde også ja, da de spurgte, om hun ville være formand for de 800 fynske medlemmer efter Michael Gorm, der har siddet på posten i tre år.

- Jeg synes, jeg har tid og lyst. Derfor sagde jeg ja, siger Else Lindhard, der langt fra er den eneste kvinde i ølentusiasternes verden.

Formanden for landsforeningen hedder nemlig Anne-Mette Meyer Pedersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce