Annonce
Udland

Kvinde i Norge skal i fængsel for at være alfons for sin datter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En kvinde i 50'erne skal syv måneder bag tremmer for at have udnyttet sin datter til at sælge sex.

En midaldrende kvinde er ved appeldomstolen Gulating lagmannsrett i Bergen i Norge blevet idømt syv måneders ubetinget fængsel for at have fungeret som alfons for sin egen datter.

Kvinden, der er i 50'erne, har selv arbejdet som prostitueret i flere årtier, skriver Bergensavisen.

Men da to politibetjente bankede på døren til kvindens lejlighed i Bergen i 2016, var det en langt yngre kvinde, som åbnede døren. Hun talte ikke norsk og var iført et antræk, som ifølge betjentene var "unaturligt i hjemmets sfære".

Inde i lejligheden mødte de kvinden i 50'erne, som altså er den yngre kvindes mor, og en mand.

Både moren og datteren benægtede, at datteren havde solgt sex, men da politiet indkaldte otte kunder, udpegede de alle datteren, som den de havde købt seksuelle ydelser af.

Retten slog senere fast, at moren havde oprettet annoncer, havde kontakt med kunder, tog imod betaling, førte regnskab og betalte husleje for datteren, som på det tidspunkt kun havde været i Norge i nogle dage.

Det er ikke oplyst, hvor datteren er fra, eller hvor gammel hun er.

Ifølge dommeren havde moren på kynisk vis udnyttet datteren, hvorfor hun blev idømt en fængselsstraf på syv måneder, ligesom at hun fik inddraget 275.000 norske kroner - godt 204.000 danske kroner.

Kvinden er to gange tidligere - i 2010 og 2014 - blevet dømt for rufferi.

De otte mandlige kunder i sagen er hver blevet idømt en bødestraf på 15.000 norske kroner - godt 11.100 danske kroner - for at have købt sex.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce