Annonce
Kultur

Kvinde findes dræbt ved Odense Å: Fodterapeut har fod på det og udgiver ny krimi

Forfatter Maj-Britt Randklit med sin nye krimi. Privatfoto
Maj-Britt Randklit er både fodterapeut og forfatter. Men det kan man godt være, siger den skriveglade kvinde.

Tarup/Næsby: En kvinde findes dræbt i vandkanten ved Odense Å.

Hos drabsafdelingen ved Odense Politi begynder en kriminalassistent og hendes kollegaer efterforskningen, men kort efter finder man endnu en kvinde dræbt.

Det lyder uhyggeligt og det er såmænd også hele meningen med fodterapeut Maj-Britt Randklits nye krimi "Afklædt", hun udgav i sidste måned. Læserne har taget godt imod den, fortæller hun glad.

Annonce

- Jeg har fundet ud af, at jeg faktisk godt kan skrive, så folk vil læse det. Jeg har hørt fra folk, der har læst den sidste nye, at de har slugt den, siger forfatteren.

61-årige Maj-Britt Randklit, der er født i Aalborg, men som i dag bor i Tarup, debuterede som 57-årig i 2017 med romanen "Min mors hævn".

Hun er uddannet inden for sundhed, kommunikation og ledelse, og er i dag privatpraktiserende fodterapeut på Bogensevej i Næsby.

Kan fortælle historier

Man kunne måske stille det spørgsmål, hvorfor en fodterapeut mon skriver krimier. Men man kunne modsat også sige: Ja, hvorfor dog ikke. Og sådan har Maj-Britt Randklit det lidt. Hun har lavet så meget forskelligt i sit liv, at hun selvfølgelig også skulle udgive bøger. Hun er bl.a. uddannet i butik og har arbejdet som social- og sundhedsassistent samt været konsulent. Det er blot tre ting på hendes lange cv.

- Jeg har lavet så meget, siger Maj-Britt Randklit, som også engang var leder af et plejecenter med 40 ansatte under sig.

- Jeg kan fortælle historier. Jeg har skrevet lige siden skoletiden. Jeg var en af de der, som skulle have læst sine stile op, husker hun.

Men selv om hun altid har skrevet, og har elsket det, var det først i 2017, at hun tog springet og sprang ud som forfatter, da hun sendte sit manuskript ind til et forlag efter at have set en annonce.

Maj-Britt Randklit var med på krimimessen i sidste måned, hvorfra dette billede stammer. Privatfoto

Som forfatter stiller man sig pludselig frem - fremfor at have teksten liggende i skrivebordsskuffen. Det skulle hun lige finde sig til rette med.

- Så bliver jeg lige pludselig sårbar. Det er klart, hvis de (læserne, red.) nu ikke kan lide den, så kommer den der usikkerhed. I bund og grund kan det være lige meget. Men jeg vil sige, jeg har haft et fint salg indtil videre. Det har været dejligt, fortæller forfatteren, der udgav sin bog på forlaget Forfatterskabet og har en to'er i krimigenren på vej.

Annonce

Bedstemor

Maj-Britt Randklit har to døtre fra sit første ægteskab. Da hun blev gift med sin nuværende mand, Knud, fik hun en bonusdatter.

Ægteparret kan gode lide at køre på motorcykel i sommermånederne, siger Maj-Britt Randklit, der tillige er bedstemor. Der er nok at se til, hun har "megatravlt". Hun finder mest tiden til at skrive i weekenderne, nævner hun. Hun kalder sig selv meget social og udadvendt. Hun blev statsautoriseret fodterapeut i 2014.


Jeg kan fortælle historier. Jeg har skrevet lige siden skoletiden. Jeg var en af de der, som skulle have læst sine stile op.

Maj-Britt Randklit


- Uanset hvad jeg laver, vil jeg altid skrive. Problemet i dag med at være forfatter, er, at det ikke kan lade sig gøre at springe igennem lydmuren, hvis man ikke lige hedder Sara Blædel eller Jussi Adler-Olsen. Det gør heller ikke så meget, men jeg vil bare gerne skrive til dem, der gider læse mine bøger, fortæller Maj-Britt Randklit.

Og det gider læserne skam godt.

Ja, hun har fod på det.

Maj-Britt Randklit har været statsautoriseret fodterapeut siden 2014, hvor dette billede stammer fra. Arkivfoto: Hasse Frimodt
Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce