Annonce
Sydfyn

Kvinde dømt: Slog med sin håndtaske

En 32-årig kvinde slog med sin håndtåske, og det fik hun en betinget fængselsstraf for. Arkivfoto: Jens Wognsen

Svendborg: En 32-årig kvinde fra Svendborg er dømt for at slå en anden kvinde i hovedet med sin håndtaske.

Volden fandt sted ved Svendborg Banegård en eftermiddag i marts, hvor en gruppe af kvinder fulgtes ad på fortovet.

Slagsmålet blev overværet af flere vidner, der havde set den svingende håndtaske, og domsmandsretten fandt det bevist, at der var slået en enkelt gang - sådan som den 32-årige også selv forklarede.

Kvinden, det gik ud over, blev tilset på skadestuen, hvor det kunne konstateres, at hun havde fået en rift ved øret og en lille bule i baghovedet.

Den 32-årige blev idømt en betinget dom på 40 dages fængsel og udførelse af samfundstjeneste i 60 timer. Da kvinden tidligere har fået en betinget dom, var det lidt af en undtagelse ikke at gøre dommen ubetinget. Retten lagde dog mere vægt på sagens karakter og de begrænsede skader hos offeret.

En 58-årig kvinde, der også var tiltalt for at slå på kvinden med sin taske, blev frifundet. (gedde)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce