Annonce
Middelfart

Kvickly om villakøb: Vi kæmper for mere plads - men intet er afgjort endnu

- Vi forsøger ikke at skjule noget, for foreløbig er der intet konkret besluttet om, hvordan vi løser vores parkeringsproblemer, siger Kvickly-direktør Ole Ebdrup Andreasen om varehusets opkøb af fire villaer i Elmegade. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
- Vi er enormt pressede på især p-pladser og er nødt til at tænke fremad, siger Kvickly-direktør Ole Ebdrup Andreasen om varehusets opkøb i Elmegade.

Middelfart: Både Kvicklys direktør, Ole Ebdrup Andreasen, og formanden for Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, Jette Rosenberg, forsøger at lægge en dæmper på Elmegade-beboernes bekymringer ved at slå fast, at intet endnu er besluttet i forbindelse med huskøbene.

Kvickly købte i 2006 Elmegade 21 for at lave en indkørsel fra Elmegade til varehusets østlige parkering. Det endte med aldrig at blive til noget. Nu har I inden for to år opkøbt yderligere tre ejendomme. Hvorfor det?

- Vi er enormt pressede på pladsen, både når det gælder vareindlevering og ikke mindst p-pladser, og vi er nødt til at tænke på vores fremtidige udvikling, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Annonce

Hvorfor har I ikke informeret beboerne i Elmegade om jeres opkøb og planerne med dem? Finn Ole Christiansen kalder jer ligefrem luskede.

- Jeg synes ikke, vi er luskede. Men endnu er intet besluttet om, hvilke løsninger det konkret ender med. Men hvis beboerne er så bekymrede, som du siger, så tager jeg da en tur rundt i gaden og får en kop kaffe med dem, du nævner, og får en snak med dem, siger Ole Ebdrup Andreasen og henviser til formand Jette Rosenberg, når det handler om, hvad der konkret er i spil.

Hvad skal I bruge de fire huse til, det er trods alt et pænt millionbeløb, I har betalt for dem?

- Vi driver en forretning og skal sikre de bedste rammer for den, også i fremtiden. Lige nu bruger vi nummer 15 til personaleparkering og til de håndværkere, som er ved at modernisere varehuset. Håbet er, at vi af kommunen kan få lov at rive huset ned og bruge hele grunden til personaleparkering. Det vil frigøre parkeringspladser til vores kunder på de eksisterende pladser, siger Jette Rosenberg.

Men hvorfor har I også købt nummer 13 og 17?

- Vi mangler plads og bruger lige nu en del af baghaverne til kildesortering og opbevaring af forskellige ting. Og det er bare nemmere at forhandle med os selv og bruge baghaverne, end hvis vi skulle lave en aftale med dem, der ejede husene, siger Jette Rosenberg.

Skal disse huse også rives ned?

- Nej, det er der absolut ingen planer om, vi lejer selve boligerne ud.

Er de købt for at bane vej for en vejføring mellem vest og øst?

- Jeg vil godt understrege, at der ikke er besluttet noget endnu, og det vil alt sammen kræve nogle godkendelser fra kommunen. Men det er klart, at vi med disse huse får noget areal, som gør det nemmere at lave den vej, fremfor at vi skulle købe noget baghave af husejerne.

Har I planer om at købe flere huse i Elmegade?

- Hvis muligheden opstår, vil vi gerne overtage nummer 9 og nummer 11 også, på den måde ville vi have styr på de relevante baghaver, som er nødvendige for at lave den ønskede vejadgang mellem vest og øst. Men det er ikke sådan, at vi går rundt og stemmer dørklokker eller lægger bud ind i deres postkasser, siger Jette Rosenberg.

Har I planer om igen at forsøge at få lov at lave en indkørsel fra Elmegade 21 til jeres østparkering, som det ikke lykkedes i 2006?

- Nej, det skal beboerne i Elmegade ikke frygte.

Hvorfor har I fældet træerne i beboernes baghaver, som ifølge John Stenger i nummer 11 står i skel, uden at tale med husejerne om det?

- Vi har ryddet hele skrænten for træer og buske i forbindelse med vores ombygning for bedre at sikre, at skadedyr og andre udyr ikke kommer ind i butikken under den igangværende  ombygning. Og vi har efter vores opfattelse ikke fjernet noget i skel men kun på vores eget areal, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Brugsformand Jette Rosenberg fortæller, at opkøbet af husene vil gøre det nemmere at lave den ønskede vej mellem butikkens vest- og øst-parkering. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce