Annonce
forside

Kvickly City lukket resten af dagen: Mistanke om rotter

Kvickly City har lukket resten af onsdagen. Ved indgangen gør en ansat opmærksom på, at der er mistanke om rotter i varehuset.

Der er muligvis skadedyr i Kvickly i Gerritsgade, Svendborg, som holder lukket resten af dagen.

Svendborg: En medarbejder står placeret i døråbningen og fortæller potentielle kunder, at butikken er lukket, og at det er på grund af mistanke om rotter.

Det er situationen foran Kvickly City Svendborg i Gerritsgade onsdag eftermiddag - en situation, som varehuschef Søren Friis bekræfter overfor Fyns Amts Avis kort inden klokken 15.

- Vi holder lukket resten af dagen på grund af mistanke om skadedyr, lyder svaret fra Søren Friis.

Han fortæller, at beslutningen om at lukke butikken blev taget klokken 14, men derudover har han intet at tilføje sagen.

Heller ikke, om der skulle være tale om rotter.

- Jeg har ikke flere kommentarer til det. Det er den situation, vi er i nu, og så kan du følge med på vores Facebook-side, siger han.

Kvickly City var også ramt af et rotteangreb i februar 2016. Bagerafdelingen blev dengang lukket en fredag på grund af mistanke om skadedyr, og søndag blev hele varehuset lukket. Den følgende tirsdag gik en rotte i fælden i butikkens kælder, og man fandt samtidig ud af, at der var huller i ejendommens kloaksystem.

En måned senere måtte en anden butik i Coop-familien, Dagli'brugsen i Rantzausminde, lukke dørene for kunderne efter at man i butikkens lager havde fundet efterladenskaber fra rotter på gulvet.

I februar 2017 måtte Rema 1000 på Tvedvej lukke efter spor af mus.

Annonce
Kvickly, Svendborg
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce