Annonce
forside

Kvalte nabo med headset-ledning: 32-årig kvinde idømt 12 års fængsel

Det var her i det tidligere kvindehjem på Sankt Jørgens Vej i Svendborg, at en 32-årig kvinde i juni kvalte sin nabo med en ledning til et headset og et viskestykke. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

32-årig kvinde strangulerede nabo med en ledning, til den knækkede, og derefter fandt hun viskestykke og fortsatte kvælningen.

Svendborg: Den 32-årige Sara Mina Louise Petersen er ved Retten i Svendborg idømt 12 års fængsel for drabet på sin et år ældre nabo, Ina Louise Lea Bajare.

Drabet fandt sted den 22. juni i det tidligere kvindehjem på Sankt Jørgens Vej 13 i Svendborg, hvor de to kvinder boede dør om dør i en ejendom med 13 lejligheder.

Sara Mina Louise Petersen forklarede i retten, at hun ikke kunne huske, hvad der var gået forud for de dramatiske minutter i naboens lejlighed, hvor hun omkring klokken 21 snørede et kabel til et headset fra en mobiltelefon rundt om naboens hals og strammede til, indtil ledningen sprang.

Herefter fandt hun et viskestykke, viklede det rundt om Ina Louise Lea Bajares hals og strammede til igen.

Sara Mina Louise Petersen ringede herefter til sine to brødre. Hun prøvede også forgæves at få fat i sin kæreste, og det var først, da han kom til lejligheden, der blev slået alarm til 112. Kæresten forsøgte også at genoplive den livløse nabo, mens han blev instrueret af alarmcentralen - men forgæves.

Begge kvinder er af grønlandsk afstamning, og de havde drukket tæt siden om morgenen. Sara Mina Louise Petersen fortalte, at hun ikke husker noget før efter middag, og at hun kunne ikke give nogen forklaring på drabet. Et motiv kom aldrig frem i retten.

Hendes forvarer, advokat Mikkel Cramer, argumenterede for, at Sara Mina Louise Petersen skulle dømmes for grov vold med døden til følge, men en enig domsmandsret valgte at dømme den 32-årige kvinde for drab.

Hun har nu to uger til afgøre, om hun vil anke dommen.

Sara Mina Louise Petersen er mor til tre børn, mens den afdøde Ina Louise Lea Bajare var mor til to. Sara Mina Louise Petersen blev også dømt til at betale den afdødes to børn erstatning og forskellige bidrag for hver omkring 250.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce