Annonce
Faaborg-Midtfyn

KV17: Tidligere RV-spids rykker til Alternativet

42-årige Line Gessø Storm Hansen skifter Radikale Venstre ud med Alternativet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Alternativet har fem kandidater klar til det kommende kommunalvalg. På listen er den tidligere Radikale spidskandidat Line Gessø Storm Hansen.

Annonce

Faaborg-Midtfyn: For fire år siden var Line Gessø spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn, og efter partiets generalforsamling i foråret 2016 blev det meldt ud, at hun også var i spil som spidskandidat ved valget i år.

Men når der skal stemmes 21. november, optræder Line Gessø ikke på den Radikale liste. Det gør hun derimod hos Alternativet.

- Jeg har haft behov for at tage en politisk tænkepause, og jeg gjort mig overvejelser om nogle af de sager, der har været. Det er gymnasiereformen og fremdriftsreformen, hvor jeg ikke har været helt enig i den måde, det er foregået på, siger Line Gessø, der allerede kort efter generalforsamlingen 2016 meldte sig ud af Radikale Venstre.

- Det er helt udramatisk, og jeg smækker ikke med døren. Jeg besluttede i oktober, at jeg ville prøve kræfter med Alternativet, for der er nogle ting, der passer bedre til mig. Jeg har været i dialog med Mads (Holdgaard, red.) og meldte i januar mit kandidatur, siger Line Gessø og understreger, at hun endnu ikke officielt er kandidat, da partiet først har opstillingsmøde 31. januar.

Ved kommunalvalget i 2013 fik Line Gessø 348 personlige stemmer og var snublende nær en plads i kommunalbestyrelsen. Nu gør hun et nyt forsøg i nye klæder.

- Jeg har altid haft fokus på familiepolitik og trivsel i det hele taget i kommunen, og det har jeg stadig. Så er der Faaborg og Ringe. Vi har de to store byer og en masse landområder, og det skal vi have bundet sammen, for det er ikke lykkedes, mener Line Gessø.

Alternativet

Alternativet har opstillingsmøde i Midtfyns Fritidscenter den 31. januar kl. 19.Her skal kandidatlisten laves, og fem har meldt sig klar. Det er:

Mads Holdgaard, 42 år, Faaborg.

Ditte Tholle, 40 år, Diernæs.

Anne Marie Dahler, 53 år, Katterød.

Frederik Balslev, 28 år, Millinge.

Line Gessø Storm Hansen, 42 år, Gestelev.

Listen er ikke lukket efter 31. januar. Kommer der nye til, kan der laves et nyt opstillingsmøde.

Alternativet i Faaborg-Midtfyn blev oprettet for et år siden, og den har i dag 87 medlemmer.

Mads Holdgaard har trukket et stort læs i forhold til at få fat i mulige kandidater til det kommende kommunalvalg. Det ser ud til at lykkes. Arkivfoto:
Annonce

Fem er klar

Hos Alternativets medlem af kommunalbestyrelsen, Mads Holdgaard, er der glæde over tilgangen.

- Det betyder rigtig meget, og det giver en større vægt. Det bliver en holdindsats at lykkes med at få repræsentanter i kommunalbestyrelsen. Vi har ikke prøvet at være i kommunal valgkamp, så vi er spændt på, hvordan vi bliver taget i mod i det kommunale landskab, siger Mads Holdgaard, der kan glæde sig over, at han og Line Gessø har følgeskab af yderligere tre.

Det er Ditte Tholle, Frederik Balslev og Anne Marie Dahler, som alle har meldt sig klar. Mens både han og Line Gessø har politisk erfaring, er de tre andre nye i det politiske spil.

- Lige præcis derfor er de egnede. De har fungeret som borgere i kommunen og er på forskellige livsstadier. Så det er en god blanding af, at vi har nogle, der kender det politiske system og nogen, der ikke gør. De har alle lyst til forandring i forhold til den måde, som kommunen drives på, påpeger Mads Holdgaard, der ikke umiddelbart vil ud med, hvad det er for forandringer partiet sætter til debat.

- Det er for tidligt at sige, men vi arbejder ud fra vores værdier, og en af hovedpointerne er, at det ikke kun handler om økonomisk bæredygtighed, men også social og miljømæssig bæredygtighed. Plus at vi er stærkt motiveret af, at samfundet og kommuner er drevet af tillid og ikke mistillid og kontrol. Vi bruger for mange resurser på at kontrollere, forklarer Mads Holdgaard.

Alternativet har opstillingsmøde 31. januar i Midtfyns Fritidscenter. Her skal der også vælges en spidskandidat.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce