Annonce
Indland

"Kvæl en sur kælling": Bodega kritiseres for sexistisk reklame

På plakaten reklameres der for en drink, som hedder "en sur kælling". Det faldt Björg Kristjansdottir for brystet, så hun klagede offentligt til Bodegaen, der siden fjernede skiltet.

Der har været en del debat på værtshuset Bogegaens facebookside, siden den 17. december, hvor en ung kvinde kritiserede en reklame for stedet, der efter hendes mening var stødende og forherligede vold mod kvinder. Selv kalder Bodegaen reklamen for en spøg og mener ikke, den er krænkende.

Hvem har ikke lyst til at kvæle en sur kælling? Sådan lød ordene på en plakat, som Bodegaen på Klingenberg i Odense har haft stående foran beværtningen indtil for nylig. Den formulering fik den 17. december 22-årige Björg Kristjansdottir til at skrive en besked på værtshusets åbne facebookprofil, hvor hun kritiserer reklamen for at være sexistisk og for at latterliggøre vold mod kvinder.

I opslaget skriver hun:
- Jeg er MEGA skuffet over jer lige nu. Har ellers været glad for bodegaen men vidste ikke at I kunne finde på at lægge navn til noget så sexistisk. Jeg håber at I fjerner skiltet straks og finder et andet navn til drinken der ikke gør grin med vold mod kvinder. Det er virkelig ubehageligt og meget usmageligt.

Det har efterfølgende skabt stor debat, og i skrivende stund har Björg Kristjansdottirs besked fået 384 "synes godt om"-tilkendegivelser og 188 personer har kommenteret opslaget. Opslagets forfatter er overrasket over den debat, det har skabt, og selvom hun glæder sig over debatten, ærgrer det hende, at mange af svarene i facebooktråden er angreb mod hendes person.

- Der er mange, der har skrevet, at jeg skal lære at tage en joke og lade være med at være så følsom, og så handler beskederne tit om mit køn, siger hun til Fyens.dk.

Et par af de beskeder, der var rettet mod Björg Kristjansdottir har været så grove, at hun efterfølgende har politianmeldt dem. Debatten tydeliggør et samfundsproblem, mener hun.

- Der er nogle, der mener, at mit opslag er en overreaktion, men de samme menneskers reagerer voldsomt, og det viser problemets sande karakter, altså at kvinder i Danmark bliver forsøgt kuet til tavshed, når de udtrykker deres holdninger, og især når det handler om kønspolitik. Jeg tror ikke en mand ville få samme slags beskeder.

Ikke en opfordring

Ifølge Asger Stuhr Nielsen, medejer og bestyrer af Bodegaen, er reklamen bare et sjovt ordspil, en spøg og ikke en opfordring til at kvæle kvinder i dårligt humør. Han er overrasket over, hvor mange mennesker, der er blevet stødt af plakaten, men mener ikke, Bodegaen har gjort noget forkert.

- Vi er ikke ude på at gøre nogen fortræd, og vi havde ikke forventet, at folk kunne blive så vrede, men jeg ser det mest som en overreaktion. Jeg synes egentlig, at det er et ret uskyldigt budskab, og jeg synes folk burde kunne se det sjove i det i et moderne land som Danmark, siger han.

Debatten har foregået på Bodegaens facebookside, men han mener ikke, det er deres ansvar at slette eller fjerne opslag.

- Vi mener, at folk skal have lov til at skrive og sige, hvad de mener, men vi har selvfølgelig opfordret folk til at holde en ordentlig tone, forklarer han.

22-årige Björg Kristjansdottir er overrasket over, hvor personlig debatten på Bodegaens facebookside blev.
Annonce

Ikke mere Bodegaen

For Björg Kristjandottir betyder Bodegaens markedsføring, at hun ikke længere vil besøge stedet, men det vil ikke få værtshuset til at ændre sine metoder, fortæller Asger Stuhr Nielsen.

- Vi vil ikke ændre stilen i vores markedsføring, og det er ikke noget, vi vil tænke videre over i fremtiden, men vi bruger nok ikke den plakat igen, siger han.

Her er et af de indlæg i debatten, som var rettet mod Björg.
Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Fyn

47-årig i retten for storstilet narkohandel i Odense

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Tyv udnyttede larmende støvsuger: Kvinde fik stjålet taske fra eget hjem

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Annonce