Annonce
forside

Kurven skal knækkes: Kom til debat om bosætning på Ærø

Tre debattører, Chris Hammeken, Maj My Humaidan og Carl Jørgen Heide, diskuterer bosætning torsdag aften.

Alle har en holdning til bosætning på Ærø. Vi har inviteret tre debattører ved deres meningers mod til en debat om, hvordan Ærø knækker kurven. Du er også velkommen til at give dit besyv med torsdag den 29. november klokken 19 i Torvecentret.

Ærø: Det går den forkerte vej. Efter et par år med (næsten) positive tal, er befolkningstallet nu med hastige skridt på vej ned under de 6000 indbyggere på Ærø, og det foreløbige minus for 2018 er allerede på over 100.

Der må gøres noget, spørgsmålet er bare hvad og hvordan. Bofælleskaber, flere tilflytterhuse, fokus på den digitale ø og seniorstrategi er nogle af svarene. Men indtil videre har det ikke været nok.

Torsdag aften får vi en af de ærøske mænd, der ved mest om den hidtidige bosætningsindsats til at give sit bud på, hvordan vi kommer videre. Carl Jørgen Heide, der i ti år havde posten som turist- og erhvervsdirektør, var manden, der opfandt tilflytterhuset og bosætningskonsulenten. Han taler ikke længere så varmt for bosætningshuse, fordi de kommer så få til gavn. Men hvad gør man så?

Han får i panelet selskab af sin afløser, Chris Hammeken. Selv om bosætningsstrategien formelt nu er placeret på rådhuset, hænger fokus på erhverv og turisme uløseligt sammen med bosætning. Hvad er hans bud på, hvordan man skaber flere job, som kan tiltrække flere tilflyttere?

De to modne herrer får i deres midte en yngre kvinde. Journalist, debattør, blogger med meget mere Maj My Midtgaard Humaidan flyttede nemlig selv til Ærø med sin familie for omkring fire år siden. Hun har i dag god kontakt til mange andre tilflyttere og har en god fornemmelse af, hvad der har fået andre til at flytte til Ærø. Hvad er hendes bud på, hvordan man tiltrækker flere børnefamilier?

Kom og få svarene og stil selv dine egne spørgsmål til panelet torsdag aften.

Annonce

Debatteri

Hvad: Debatmøde om bosætningHvem: Carl Jørgen Heide, tidligere turist- og erhvervsdirektør og nuværende politiker for Ærø Plus, Chris Hammenken, nuværende turist- og erhevrvsdirektør, og journalist og debattør Maj My Humaidan debatterer udfordringer og løsninger på det dalende befolkningstal. Ordstyrer er lokalredaktør Anders C. Østerby, Fyns Amts Avis.

Hvor: Torvecentret, Markgade 1, Marstal

Hvornår: Torsdag den 29. november kl. 19.

Arrangementet er gratis for alle abonnenter af fynsamtsavis.dk og Fyns Amts Avis. Tilmelding foregår via hjemmesiden avisklubben.dk. Arrangementet findes under kategorien foredrag. Du kan også ringe på telefon 6345 2201.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce