Annonce
Odense

Kurven flader ud: Sygefraværet i ældreplejen er faldet en smule

De ældre i Odense Kommune får fortsat stadig den pleje, de er vant til, mens forvaltningen forbereder sig på, at sygefraværet blandt personalet kan stige i løbet af corona-epidemien. Foto: Frederik Nordhagen.
Lidt færre ansatte i ældreplejen har meldt sig syge de seneste dage i Odense Kommune. Rådmanden er forsigtig optimist, mens forvaltningen er klar, hvis sygefraværet stiger igen.
Annonce

Antallet af ansatte i ældreplejen, der har meldt sig syge med corona-symptomer, er faldet en smule de seneste dage.

Det viser tallet for sygefravær i Ældre- og Handicapforvaltningen. Onsdag morgen havde 323 meldt sig syge, og det er et fald på cirka 30 personer siden starten af ugen og også siden sidste uge. I alt er der cirka 4000 ansatte i forvaltningen.

Antallet af sygemeldinger betyder, at langt de fleste plejecentre, bosteder og udekørende grupper under Ældre- og Handicapforvaltningen udfører pleje og praktisk hjælp som normalt. I en enkelt udekørende gruppe og på seks bosteder eller plejecentre har man måtte reducere en smule i servicen, men alle borgere får fortsat de ydelser, de er visiteret til.

- Der er grund til at være en lille smule optimistisk, men situationen kan hele tiden ændre sig, og vi skal være meget årvågne og følge udviklingen tæt. Der er endnu ingen, der ved, hvornår det her topper. Det handler om hele tiden at være klar, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Søren Windell (K).

Samtidig med at udviklingen følges tæt, forsøger man i forvaltningen at forberede sig på, at sygefraværet kan stige den kommende tid under corona-epidemien. Blandt andet ved at give sygeplejersker, der normalt har administrative funktioner, kurser, så de kan indgå i plejen om nødvendigt.

I weekenden indgik en lang række fagforeninger og landets kommuner en aftalt om, at kommunalt ansatte, der er sendt hjem, kan kaldes tilbage i andre jobfunktioner, hvis det skulle blive nødvendigt. Den mulighed er der også i Odense.

- Vi er hele tiden to skridt foran i planlægningen. Der pågår hele tiden en dialog med de forskellige parter, så vi kan kalde flere hænder ind. Vi er også nødt til at holde øje med, hvad der foregår på sygehusene. Det har stor betydning for, hvordan vi skal handle, siger Søren Windell.

Odense Kommunen har som følge af corona-epidemien indrettet tyve ekstra døgnpladser til borgere, der bliver udskrevet tidligere end normalt fra OUH. Her er både plads til patienter med COVID-19 og folk med andre diagnoser. Ingen af de tyve pladser er endnu taget i brug.

Retningslinjerne for sundhedspersonale i forbindelse med corona-epidemien er, at ansatte skal blive hjemme selv ved svage symptomer, der kan være tegn på corona-smitte. Efter 48 timer uden symptomer, kan sundhedspersonale komme tilbage på arbejde igen.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce