Annonce
Nyborg

Kursus for flygtninge: Træner med et ben i begge lejre

15-17 årige flygtningedrenge i Nyborg modtager undervisning i mental sundhed, social kontrol, integration, traume- og stresshåndtering og seksualitet. Mohamad Haskou og Luai Ahmad Kur Bilal er begge syriske flygtninge, og til at guide sig igennem nogle af de mange nye ting om det danske samfund har de Ali Safi, som selv er flygtning.Foto: Peter Leth-Larsen

Træneren i et mindspringforløb har samme baggrund som den gruppe, han er træner for, så han genkende og forstå deltagernes problemer.

Annonce

Nyborg: En afgørende forskel på Mindspring og andre integrationskurser er, at forløbet bliver ledet af en Mindspring-træner, der har samme kulturelle baggrund og sprog som deltagerne.

I Nyborg er Ali Safi første flygtning, der er uddannet som Mindspringtræner. Ali Safi kom til Danmark for halvandet år siden, og har nu fast arbejde på Ungdomsskolen med at undervise de ældste flygtningebørn, så de kan komme videre i det danske uddannelsessystem. I Syrien er han uddannet fysioterapeut og har i mange år haft sin egen klinik. Han har desuden en bachelor i økonomi.

I Danmark er det foreløbig arbejdet med de unge nytilkomne, han brænder for. Han har fået et helt særligt forhold til gruppen af unge drenge, der er kommet til Nyborg på cirka samme tidspunkt som han selv.

Ali Safi er meget tilfreds med sit første Mindspring-forløb.

- Drengene har været meget alene med deres tanker. De ved ikke, at hvis de har ekstra ondt i maven eller pludselig kommer til at svede, så er det faktisk en meget naturlig reaktion, når man har traumer eller stress. Der er mange ting, de oplever og føler hver dag, men som de ikke kan sætte ord på. På Mindspring sætter vi ord på de følelser, og vi kan give de unge drenge nogle teknikker til at håndtere savn og smerte, fortæller Ali Safi på engelsk.

Han har selv fået en stor indsigt af kurset og har lært en masse, som han nu har forsøgt at lære fra sig på kurset.

- Jeg er meget tilfreds med mit første forløb. Deltagerne var alle meget glade for at være med, kunne jeg mærke, og flere af dem, går herfra med en ny tro på, at de selv har kontrol over deres fremtid, siger Ali Safi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce