Annonce
Fyn

Kursen er sat: Ny politik giver noget at navigere efter

Ud over en erhvervspolitik får Svendborg Kommune nu også en erhvervsafdeling, som Søren Bach-Hansen kommer til at stå i spidsen for. Noget af det, han skal arbejde for, er fire "must win battles" for 2019. Det er 1) en nær og serviceminded dialog med erhervslivet, 2) godkendte og anerkendte servicemål, 3) tydelig formidling af kommunale opgaver og resultater og 4) en måling af virksomhedernes tilfredshed med lokalt erhvervsklima. Foto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Kommune får for første gang en erhvervspolitik, og det er formanden for Svendborg Erhvervsforum meget glad for. - På den måde får vi sat nogle konkrete mål og en retning for, hvor man vil hen erhvervspolitisk, siger Per Nykjær Jensen.

SVENDBORG: Et kompas for erhvervslivet. Sådan kan man betegne den erhvervspolitik, som Svendborg Kommune snart får at navigere efter.

Per Nykjær Jensen, der er formand for Svendborg Erhvervsforum, er tydelig begejstret for, at Svendborg for første gang får en decideret erhvervspolitik.

- Den giver os mulighed for at sætte nogle mål og gøre konkrete ting, som bliver målbare, så vi kan sige, at det for eksempel er lykkedes at få etableret flere iværksættere, at få nedsat byggesagsbehandlingstiden eller at skabe flere job, forklarer han.

- Det er en politik, vi har ønsket os i flere år, og som jeg også selv har været dynamo for. Vi har savnet en platform, som kunne give en retning for, hvor man vil hen erhvervspolitisk.

Noget af det, som Per Nykjær Jensen håber, at den nye erhvervspolitik kommer til at ændre, er den dialog, der er mellem kommunen og virksomhederne.

Annonce
Per Nykjær Jensen (tv.) er formand for Erhvervsforum Svendborg, og han glæder sig over, at Svendborg Kommune får en erhvervspolitik. En politik, som han i flere år har arbejdet for at realisere. Her ses han til et byrådsmøde 26. februar i Svendborg Byråd, hvor han repræsenterer Venstre. Foto: Katrine Becher Damkjær

En smidig tilgang

Der er brug for en holdnings- og kulturændring i kommunens tilgang til virksomhederne, mener Per Nykjær Jensen.

- Et af de vigtige måltal, vi kommer til at opstille, handler om den tilfredshed, som virksomhederne har i forhold til den service, de har oplevet fra kommunens side, forklarer han.

- Vi har spurgt nogle virksomheder, hvad de ønsker af en erhvervspolitik, og de har blandt andet lagt vægt på en smidig og løsningsorienteret tilgang til sagsbehandlingen.

- Alle forstår, at der er love og regler, som skal overholdes, og at kommunen ikke må rådgive, og det skal den heller ikke, men i stedet for bare at sige nej, så vil det være løsningsorienteret at svare, at hvis du gør sådan og sådan, har vi mulighed for at hjælpe, eller hvis du ser nærmere på den og den regel eller lov nummer det og det, så kan I få det til at virke alligevel.

Per Nykjær Jensen forventer, at når den nye erhvervspolitik er udmøntet, og målene er nået, kommer det til at vise sig i både interne og eksterne målinger.

Op ad ranglisten

En af ranglisterne er fra Dansk Industri, som måler på de danske kommuners erhvervsvenlighed. På den nyeste liste faldt Svendborg Kommune 18 placeringer til nummer 71.

- Vi ved jo godt, hvor skoen har trykket, og det har været på den løsningsorienterede tilgang til virksomhederne, siger Per Nykjær Jensen og fortæller, at kommunen også kommer til at lave sin egen måling.

- Den måling bliver blandt alle virksomheder og ikke kun de 40 til 50 virksomheder, som Dansk Industri spørger. Alle virksomheder får et spørgeskema, og så kan vi se, hvad de synes i 2019, og når vi spørger igen om to år, har vi nogle ønsker om, hvor det skal have bevæget sig hen.

Ud over en bedre og mere smidig dialog mellem kommune og virksomheder håber Per Nykjær Jensen også, at erhvervspolitikken kan give flere job, og at der kommer flere virksomheder til. Enten nye virksomheder eller virksomheder, som flytter til kommunen.

- Der skal ikke mange fingre til for at tælle byggekranerne i Svendborg, så det er noget, vi ærgrer os over at se. Når opsvinget klinger af, og der kommer en stille periode, står vi tilbage og har ikke fået den del af udviklingen, som vi burde have. Så det er rigtig godt, at der nu kommer en erhvervspolitik til at sætte en retning, siger han.

Den nye erhvervspolitik var ikke godkendt ved redaktionens slutning, men ifølge Per Nykjær Jensen var det at betragte som en formalitet, da der er bred politisk opbakning bag Svendborg Erhvervspolitik 2019-2022.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce