Annonce
Kerteminde

Kursen er sat: Med 228.500 kroner ekstra i bagagen er Ladbydragen snart klar til at tage på togt  - fra Munkebo Bakke

På Vikingemuseet Ladby var det frivillige arbejdskraft, der var med ti lat bygge Ladbydragen. På Munkebo Bakke bliver det professionelle håndværkere og bådbyggere, der står for det primære byggeri. Arkivfoto: Michael Bager
Albanifonden gør det muligt at realisere en stor drøm i Munkebo.

Munkebo: Det var ikke champagne, men en kold Albani, der var i glassene, da der onsdag blev skålet på Munkebo Bakke.

Her kunne medlemmerne af Virk og Gro og Munkebo Bakkes Venner fejre, at de fra Albanifonden har fået en donation på 228.500 kroner. Det var netop de sidste penge, der var behov for til at kunne realisere projektet med at bygge "Ladbydragen" i fuldskala på Munkebo Bakke. Budgettet lyder på 415.00 kroner. Fra Kerteminde Kommunes pulje til nye legemiljøer er der tidligere tildelt 186.500 kroner.

Med taler, hurraråb og et daglangt program blev infohuset på Munkebo Bakke sidste år i september indviet.

Annonce

- Så nu tænkte vi, at det var tid til, at vi laver noget for børnene, hvor de kunne lege, fortæller Palle Hansborg-Sørensen fra Virk og Gro-gruppen.


De små børn kan bare kravle ombord og klatre, mens de mellemstore børn jo godt kan få en fornemmelse af, at hvis man skal ud på havet, tager man landgangsbroen, og så kan de drømme sig til, at i otte dage skal de sejle her med kurs mod England.

Palle Hansborg-Sørensen


- Vi har et ønske om, at der skal være noget originalt, og Ladbydragen er et dejligt skib, som vi vel egentlig havde drømt om, at folk havde mulighed for at komme ud og sejle i, men reglerne for søfart er jo, at man ikke bare kan tage folk ud og sejle. Vi synes, at folk skal have mulighed for at opleve skibet i sin original udgave.

- De små børn kan bare kravle ombord og klatre, mens de mellemstore børn jo godt kan få en fornemmelse af, at hvis man skal ud på havet, tager man landgangsbroen, og så kan de drømme sig til, at i otte dage skal de sejle her med kurs mod England. De voksne kan se lidt om størrelsesforholdene. På den måde bliver det leg, læring og oplevelse, forklarer Palle Hansborg-Sørensen.

Klar til det sene efterår

Ladbydragen på Munkebo Bakke, der skal danne ramme om en masse leg, skal være udført i robust materiale, som kan klare "legens udfordringer” og samtidig være klar til togterne på det store hav.

Virk og Gro og Munkebo Bakkes Venner allierer sig med professionelle håndværkere og bådebyggere, som suppleret med frivillig arbejdskraft kan være med til at sørge for, at skibet kan stå færdig i det sene efterår. Det er planen, at skibet skal stå i en stor “sandkasse” i den sydlige kant af Munkebo Bakke med landskabet - Kertinge Nor - i baggrunden, så man får visionen om vikingerne på havet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce