Annonce
Sport

Kurs mod finalen: Viktor Axelsen vinder kvartfinale ved Denmark Open

Viktor Axelsen viste storspil fredag aften ved Denmark Open. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Undervejs i kampen kiggede Viktor Axelsen op mod sin familie og venner på tribunen, da han fredag aften vandt en tæt kvartfinale over Anders Antonsen på hjemmebanen i Odense.

Badminton: Viktor Axelsen er for alvor på vej tilbage i stormform. Det understregede han igen fredag aften, hvor han sendte Anders Antonsen ud af kvartfinalen ved Denmark Open.

Der var elektrisk stemning i Odense Idrætshal, da der var dømt danskerbrag i kvartfinalen ved Denmark Open, hvor Anders Antonsen og Viktor Axelsen tørnede sammen.

Forventningerne var store, og det var heller ikke ubegrundet, da de to unge atleter gør sig i den absolutte badmintontop, med Anders Antonsen liggende nummer fire på verdensranglisten, imens Viktor Axelsen indtager en syvende plads.

Rent statistisk var der også lagt op til en tæt kamp, da de to unge kombattanter havde mødtes fire gange inden aftenens kamp, hvor de to badmintonstjerner havde taget to sejre hver.

Odenseanske Viktor Axelsen havde på sin vej til kvartfinalen fredag aften slået japanske Kenta Nishimoto og thailandske Khosit Phetpradab i de indledende runder, imens aarhusianske Anders Antonsen have gjort det af med indiske Srikanth Kidambi og thailandske Kantaphon Wangcharoen.

Annonce
Viktor Axelsen vandt begge sæt mod Anders Antonsen. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Ekstremt tæt første sæt

Imellem de første bolde sad man med indtrykket af, at tilskuerne nærmest ikke turde trække vejret i frygt for at forstyre koncentrationen for de to badmintonstjerner.

Anders Antonsen lagde bedst fra land i et første sæt, der startede ekstremt tæt, og hvor stillingen efter godt ti minutters badminton hed 7-6 til 22-årige Anders Antonsen.

Selvom Viktor Axelsen var på hjemmebane i Odense, så havde flere Anders Antonsen-tilhængere også fundet frem til Odense Idrætshal, hvilket undervejs kom til via opmuntrende tilråb, der dog straks blev besvaret af Viktor Axelsen-sympatisører.

Som første sæt skred frem begyndte Anders Antonsen trække fra Viktor Axelsen, som i flere omgange sendte fjerbolden ud over baglinjen.

Til gengæld stod Anders Antonsen stærkt ved nettet, hvorfra han vandt flere dueller, hvilket gav Anders Antonsen en føring på 16-9.

Viktor Axelsen kæmpede sig dog stærkt tilbage i kampen, og via et par tætte challenges lykkedes det fynboen på magisk vis at udligne til 16-16.

Første sæt var dramatiske til det sidste, hvor både Viktor Axelsen og Anders Antonsen formåede at misse en sætbold hver, inden Viktor Axelsen med et elegant lob knapt over nettet sikrede sig første sæt med 24-22.

Hjemmebanesejren er det største

Viktor Axelsen tog momentum med sig ind i andet sæt, hvor han hurtigt kom foran 4-1.

Anders Antonsen lod sig dog ikke slå ud og viste mental styrke ved at Viktor Axelsen ved stillingen 6-6.

Halvvejs i andet sæt begyndte Viktor Axelsen at sætte sig på kampen.

Den 25-årige fynbo slog således et hul på 16-9 ned til Anders Antonsen, som begyndte at sende sammenbidte mimiker ud mod publikum.

Viktor Axelsen gav da heller ikke slip på kampen igen, hvor han i kampens sidste bolde viste helst fantastisk spil og vandt i flot stil med 21-12.

Efter kampen var det en tydeligt glad Viktor Axelsen, der undervejs i kampen fandt styrke ved at kigge op mod sin familie på tribunen.

- Jeg vil gå så langt at sige, at det her er et af de største øjeblikke i min karriere. Det var fuldstændig fantastisk, hvor nogle heppede på Anders, mens andre heppede på mig. Jeg kunne kigge op på mit lille hold af venner og familie, som rejste sig hver gang, at jeg gjorde det godt. Det her er en oplevelse, som jeg vil huske resten af livet, sagde Viktor Axelsen, der både har guld ved VM og EM på sit cv.

Viktor Axelsen har haft store dele af sæsonen ødelagt af skader og sygdom, men med sejren fredag aften har fynboen fået selvtilliden tilbage.

- Jeg havde virkelig brug for sådan en kamp her, hvor jeg kæmpede mig igennem nogle problemer, men alligevel lykkedes med at komme ud på den anden side med succes, sagde Viktor Axelsen.

Med sejren er Viktor Axelsen derfor klar til lørdagens semifinalen, hvor modstanderen enten vil hedde Chen Long fra Kina eller Chou Tien-chen fra Taiwan.

Finalerne spilles søndag 20. oktober fra klokken 10.00 og er programsat til at slutte klokken 18.00.

Viktor Axelsen spiller semifinale lørdag. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Anders Antonsen er færdig ved dette års Denmark Open. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce