Annonce
Odense

Kurator i arbejdstøjet: Låsene til Arkaden Food Market er allerede skiftet

Låsene til Arkaden Food Market er blevet skiftet, så det lige nu kun er kuratoren Flemming Hartvig Pedersen, der har adgang til ejendommen. Foto: Jonas Nyeng
Flemming Hartvig Pedersen fra Focus Advokater blev torsdag valgt som kurator for konkursboet efter Arkaden Food Market i Odense og gik umiddelbart derefter i gang med at sikre værdierne. Ifølge ham kommer der formentligt til at gå et halvt års tid, før boet er gjort endeligt op.

Hverken udlejeren, stadeholderne eller ejerne af de to konkursramte selskaber bag Arkaden Food Market har længere adgang til ejendommen, som frem til onsdag i sidste uge dannede rammen om madmarkedet på Vestergade i Odense midtby.

Allerede efter torsdagens konkursbehandling i skifteretten tog den udpegede kurator, Flemming Hartvig Pedersen, ud til Arkaden for at registrere værdierne, sikre sig bogføringsmaterialet fra kontoret og få skiftet låsen, så det nu kun er ham, der har adgang til ejendommen.

- Jeg var ude og sikre bygningen. Det vil sige, at jeg har registreret, hvad der er tilbage derude af aktiver og sikret mig al bogføring. Som kurator er det min pligt at få samlet alle værdier i boet og derudover undersøge om ledelsen har foretaget nogle omstødelige forhold, siger Flemming Hartvig Pedersen, der samtidig understreger, at han ikke har været inde i selve boderne, og at han så hurtigt som muligt vil skabe et overblik over, hvilke værdier der tilhører stadeholderne.

- Reglerne er sådan, at jeg skal udlevere alle værdier, der tilhører tredjemand. Det vil i det her tilfælde sig stadeholdernes ting. Så snart jeg modtager dokumentation for, hvad der tilhører dem, får de deres ting, siger han.

Annonce

Kan trække ud

I løbet af den kommende tid kan kreditorer sende deres krav til Flemming Hartvig Pedersen. De såkaldt simple kreditorer - såsom udlejeren og stadeholderne - kommer dog sidst i rækken, hvis der er penge, når boet er gjort op.

Om det er tilfældet vil formentligt først stå klart i starten af 2020.

- Der kommer nok til at gå et halvt års tid, men så kommer det nok heller ikke til at tage længere tid, siger Flemming Hartvig Pedersen.

Udlejeren Karsten Bill Rasmussen vil dog formentlig snart få råderet over ejendommen igen, så han kan forsøge at få den udlejet.

- Så snart jeg har det fulde overblik over aktiverne derude, kan han få ejendommen tilbage. Jeg har jo ikke penge i boet til at betale husleje, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce