Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kunstrute skal forbinde kunstbænken og Ringe by

Amalie Frederiksen (til højre) fra Råderum er kurator på projektet Værkdin verden. Foto: Maja Julskjær

Kunstkampagnen #Værkdinverden tager udgangspunkt i kunstbænken ved Ringe Sø, når den bliver rullet ud i løbet af året. Kampagnen kulminerer med en stor ungdomsfest ved kunstbænken 2. november.

Ringe: - Skal der stå "jeg er kunst" eller "er jeg kunst"?, spørger Stine Christiansen fra 2. g på Midtfyns Gymnasium. Hun er i gang med at klippe ord ud af gamle aviser, og sætningen, hun er ved at udtænke, skal trykkes på en t-shirt.

- I kan tage udgangspunkt i kunstbænken eller gøre det mere overordnet, siger billedkunstner Tanja Nellemann Kruse, da hun sætter billedkunsteleverne i gang. Hun har bedt dem tage stilling til, hvordan de opfatter kunst, og grunden til, at citaterne skal trykkes på t-shirts, er, ifølge Tanja Nellemann Kruse, at det er "en måde, eleverne tager ejerskab over deres udsagn på".

Projektet på gymnasiet er en del af kunstkampagnen #Værkdinverden, som Råderum, der kalder sig selv et mobilt kontor for samtidskunst, står bag. Kampagnen finder sted syv meget forskellige steder i syv forskellige byer, og Tanja Nellemann Kruse er en af de otte kunstnere, der medvirker i projektet.

- Vi undersøger, hvordan kunst virker på folk, der skal leve med den i deres hverdag. For eksempel med kunstbænken. Det kan kan godt være, I ikke bruger den så meget, men den er en del af jeres hverdag, siger kurator på kunstprojektet, Amalie Frederiksen fra Råderum, der er med på gymnasiet.

Og netop kunstbænken nøje udvalgt, fordi den op til tilblivelsen i 2015 om noget fik folk til at tale om kunst og dens berettigelse i samfundet - ikke bare folk på Midtfyn, men i hele landet.

Vi undersøger, hvordan kunst virker på folk, der skal leve med den i deres hverdag. For eksempel med kunstbænken. Det kan kan godt være, I ikke bruger den så meget, men den er en del af jeres hverdag

Amalie Frederiksen, kurator på kunstkampagnen #Værkdinverden

Støttet af Statens Kunstfond

De syv byer, der deltager i kunstkampagnen #Værkdinverden er: Frederiksbjerg Skole i Aarhus, Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, boligområdet Gersagerparken i Greve, Superkilen i København, Vallensbæk Station, Ringe på Fyn og Skulpturlandsby Selde i Nordjylland.De otte kunstnere er: Tanja Nellemann Poulsen, Christian Elovara Dinesen, Kristoffer Akselbo, Charlotte Haslund-Christensen, Jacob Tækker, Within Walls, Jens & Morten og Lars Arrhenius.

#VærkDinVerden er skabt af Råderum i samarbejde med: ARoS Public, Skulpturlandsby Selde, DIAS Kunsthal, Frederiksbjerg Skole, Sygehus Sønderjylland, Faaborg-Midtfyns Kommune.

Projektet realiseres med støtte fra Bikubenfonden og Statens Kunstfond.

Kilde: www.raaderum.com

Stine Christiansen (til ventstre) fra 2.g klipper ord ud af gamle aviser. Foto: Maja Julskjær

Sat op i sensommeren

Kampagnen #Værkdinverden bliver for alvor foldet ud i november, og her vil de citater, gymnasieeleverne har fremstillet, også indgå. Sammen med en masse andre citater om kunst bliver de omdannet til fysiske talebobler eller tekstværker, der skal indgå i en midlertidig kunstrute mellem Ringe by og kunstbænken ved søen. Tanja Nellemann Kruse regner med, at taleboblerne bliver produceret og hængt op i sensommeren.

Kunstner Christian Elovara Dinesen tager også udgangspunkt i kunstbænken, når han senere på året vil lave performancekunst på kunstbænken med byens unge. Det hele kulminerer med en stor ungdomsfest på bænken 2. november.

- Er det kunst, hvis man skriver om kunst?, spørger Cecilie Skovgaard, der sidder ved samme bord som Stine Christiansen og et par andre piger. På bordet ligger en stor bunke aviser, og pigerne klipper sirligt ord og bogstaver ud og limer dem på et stykke papir.

- Hvis nogen finder et stort "C", vil jeg gerne have det, siger Cecilie Skovgaard.

Selvom det er Tanja Nellemann Kruses hensigt, at de unge skal have t-shirterne på, når de er færdige, er pigerne ikke helt sikre på, om de kommer til at bruge dem.

- En t-shirt linker til ens stil og identitet, mener de, men er samtidig enige om, at det havde været noget andet, hvis det havde været en kendt designer, der havde lavet t-shirten. Så ville de gerne gå med den. De kan selv godt høre, det lyder lidt pudsigt.

Kunstner Tanja Nellemann Kruse sætter elever fra Midtfyns Gymnasium i gang med projektet. Foto: Maja Julskjær
Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Annonce