Annonce
Kultur

Kunstnerpar skaber nyt samlingssted i Tårup

Kunstnerparret Ingrid Vejen Kristensen og Anders Vejen Andersen glæder sig til at vise deres galleri frem. Privatfoto
Fremover skal "Vejenlyst" være et samlingspunkt for kunst- og kulturinteresserede. Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen har lagt tusinder af timer i deres drømmested.

Tårup: For to år siden blev kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen smaskforelskede i en gammel gård ved Tårup Landsby. Det blev kærlighed ved første blik, og duften af barndomsminder i forrummet til svinestalden og garagen afgjorde købet på et øjeblik. Designlejligheden i København blev byttet med en gammel gård og tre tønder land.

I dag to år senere, og mange tusind timers renovering efter, inviteres landsbyen, venner, familie, kunst- og kulturinteresserede og andet godtfolk til indvielsesfest. Det kommer til at foregå fredag 13. december kl. 13-18, hvor gården på Bækvej 10 også får sit nye navn "Vejenlyst".

Indvielsesdagene forsætter 14. december og 15. december, begge dage kl. 10-16. På programmet fredag er blandt andet et anderledes luciabesøg med danserne fra Oure Højskole kl. 15.30, og lørdag kl. 13 vil kulturmanden Christian Have holde tale.

Annonce
På "Vejenlyst" vil man både kunne se værker af Anders Vejen Andersen og gæsteudstillere. Privatfoto

Kunstneriske gæster og værter

Kunsten møder man i de to bygninger på 300 og 250 kvadratmeter, der indvies som henholdsvis skyggeunivers og galleri. Ud over skiftende gæstende kunstnere vil man altid møde Anders Vejen Andersens kunstværker. Han både maler, fotograferer, laver musik og installationer. Derudover står han bag designlinjen Vejn.

Kulturen er blandt andet tænkt i form af foredrag eller talks - nogle gange båret af lyd og bevægelse. Ingrid Vejen Kristensen har nemlig gennem de sidste 25 år stået i spidsen for sit eget dansekompagni og skabt over et halvt hundrede danseforestillinger. Hun har i Danmark være igangsætter af en lang række tiltag inden for dans og kultur.

Gårdens beliggenhed i Tårup slog benene væk under Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen, da de så den for to år siden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce