Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kunstnerisk ekko på Faaborg Museum

Et eksempel på et af de udstillede værker på særudstillingen. Pressebillede
Mød samtidskunstnere fra Berlin i sommerens særudstilling Birkholms Echo på Faaborg Museum – en hyldest til Fynbomaleren Jens Birkholm i anledning af 150-året for hans fødsel.

Faaborg: Faaborg Museum har i samarbejde med den danske billedkunstner Ulrik Møller inviteret en række fremtrædende danske og tyske samtidskunstnere til at udstille i museets historiske lokaler i Konservesgården.

Udstillingen viser samtidsmaleri i samspil med videoprojektioner og installatoriske værker, der får museets lokaler og inventar til at resonere i lys, lyd og bevægelse.

Som en nutidig hilsen – et ekko – til Fynbomaleren Jens Birkholms (1869-1915) mangeårige tilknytning til både Faaborg og Berlin, retter udstillingen Birkholms Echo et aktuelt blik på Birkholms værker.

Birkholm er en af Faaborg Museums helt centrale kunstnere. Han blev født og døde i Faaborg, men rejste og fik inspiration til sit kunstneriske virke blandt andet i Tyskland. Han boede i Berlin i årene 1892-1902 i de fattige arbejderkvarterer, hvor han skildrede mennesker og deres livsvilkår med et politiske engagement og en holdning til de uretfærdige sociale forhold.

Hjemme i Faaborg fandt han sine motiver blandt de lokale på egnen, i byen og de omkringliggende landskaber. Han bibeholdt resten af livet en tæt kontakt til Berlin og den tyske kunstscene.

Udstillingen Birkholms Echo er et aktuelt bud på relationen mellem danske og tyske kunstnere, der i dag bor og arbejder i Berlin.

Som medkurator står billedkunstneren Ulrik Møller som bindeleddet. Han er selv født og opvokset i Vester Aaby tæt på Faaborg og udfolder sit kunstneriske virke i en vekslen mellem storbyen Berlin og Sydfyn.

De deltagende kunstnere er: Fritz Bornstück, f. 1982 (DE), Heiner Franzen, f. 1961 (DE), Philip Grözinger, 1972 (DE), Ruprecht von Kaufmann, f. 1974 (DE), Ulrik Møller, f. 1962 (DK) og Vinyl - terror & - horror (DK).

Kunstnerne vil være til stede ved åbningen, fredag 14. juni kl. 17, hvor der er velkomst og introduktion ved museumsdirektør Gertrud-Hvidberg-Hansen.

Museet holder samme dag åben til kl. 23 i forbindelse med Faaborg Kulturnat og udstillingen Birkholms Echo vises frem til 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce