Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kunstnerbolig fandt nye lejere under coronapandemien

Kunstnerboligen Gammel Have på Sødingevej ved Ringe har gennem årene haft forskellige kunstnere boende. Her er det Birthe Bo Sakurai foran huset for nogle år siden. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Sødinge: Coronapandemien har også påvirket kunstnerboligen Gammel Have, der ligger i Sødinge ved Ringe. Gammel Have er en kunstnerbolig, hvor nordiske forfattere og andre kunstnere, der har brug for ro og inspiration, kan søge om ophold.

Året 2020 tegnede godt med en god udlejning til forskellige nordiske kunstnere. Det ændrede nedlukningen i marts 2020 ganske dramatisk på.

Det lykkedes ikke at finde en erstatning for den svenske kunstner, der havde booket marts, men med brug af alle ”antenner” fandt vi spændende danske afløsninger for de norske og islandske kunstnere, der ellers var indgået kontrakter med, fortæller Peter Flint Jensen, formand for bestyrelsen, i et nyhedsbrev.

Dermed blev Gammel Have også beboet i månederne april, maj og juni 2020 og formålet med Gammel Have som fristed således opfyldt. Med de kunstnere, der måtte se et ophold i Gammel Have forsvinde i horisonten, er der indgået nye aftaler om ophold, idet der i den forbindelse er sket en deling af den økonomiske ”smerte”, oplyser bestyrelsen.

En svensk forfatter har forespurgt om leje af Gammel Have i juni. Der er endnu ikke indgået kontrakt med vedkommende, hvorfor andre interesserede også fortsat har mulighed for at melde sig. Men ellers er Gammel Have lejet ud til og med november 2021.

Gammel Have ejes af en fond, og det står stort set, som det blev beboet af giveren, Margrethe Hansen - en usædvanlig kvinde, præget af dansk højskole- og landbokultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brud på regler: Orifarm beklager støtte til Troels Lund men vil ikke fortælle, om andre politikere har fået penge

Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce