Annonce
Sydfyn

Kunstner fortæller om nye måder at tænke kunst på

Marianne Jørgensen eksperimenterede i årevis på en mark, hvor hun blandt andet med planter skrev poetiske tekster. Privatfoto: Marianne Jørgensen

Tullebølle: Kulturelt Samråd Langeland inviterer til foredrag onsdag den 23. oktober kl. 19 i Nowhuset, Tullebølle. Her kommer kunstner Marianne Jørgensen og fortæller om sin kunst, men også om sit virke som daglig leder af Skulpturlandsby Selde nordøst for Skive.

Siden 2013 har den lille landsby udviklet sig til et internationalt mødested for professionelle kunstnere, der bruger byen som både arbejds- og udstillingsrum.

Mange af Marianne Jørgensens værker er skabt af naturmaterialer som planter, jord og græs.

- Her er en sjælden lejlighed for at møde en dybt original kunstner, som på en fin måde fortæller, hvordan hendes og andre kunstneres værker bliver til. Måske kan vi på Langeland få inspiration til nye måder at tænke kunst på, siger Kulturelt Samråds formand Lise Munk i en pressemeddelelse.

Marianne Jørgensen er født i 1959 og uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, hvor hun stadig bor og arbejder - men har også forbindelse til Tullebølle, hvor hendes svigerfamilie bor.

Der er gratis entré, og samrådet byder på kaffe og kage i pausen. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce