Annonce
Kultur

Kunstner får pris for at sende campingvogne rundt i Norden

Artbeat Prisen blev uddelt for anden gang

Annonce

Campingvogne og kunst har sjældent meget med hinanden at gøre, men kunstneren Marit Benthe Norheim har i dag fået Artbeat Prisen for kunstprojektet Campingkvinder, som demonstrerer kulturel nytænkning i relation til både kvalitet i værk såvel som formidlingen.

Kulturminister Marianne Jelved overrakte prisen ved ceremonien, som blev afholdt på Husets Teater i København. I år uddelte juryen desuden for første gang også Særprisen, der gik til det teknologiske animationsteaterprojekt Kompagniet Cinema dell'Arte.

Artbeat Prisen blev uddelt for anden gang på Husets Teater til den norske Marit Benthe Norheim, som fra sin base i Nordjylland har ført sine originale campingvognkunstværker rundt i landet.

Kulturminister Marianne Jelved begrundede prisen således:

- Ved stædigt at transportere fem skulpturer om kvinder Norden rundt, har Norheim vist vilje såvel som vej til, hvordan kulturformidlingen kan nytænkes på måder, der udfordrer det institutionelle format. Kunsten og kulturen bør ikke være forbeholdt de få og indviede. For mange mennesker forekommer campingvognens symbolværdi at stå i modsætning til kunsten - og netop derfor er Norheims valg særdeles interessant, sagde Marianne Jelved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce