Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kunsthåndværk i den glade ende af gågaden

På fredag inviterer Linda Enevoldsen og Lisbeth Kaare med flere igen til kunsthåndværkermarked i "den glade ende" af gågaden. Arkivfoto: Palle Søby

Faaborg: Træskibsfest på havnen. Kræmmermarked på havnefronten. Kunsthåndværkermarked i gågaden.

Ja, den får ikke for lidt i Faaborg fredag 26. juli.

Den dag, hvor træskibssejladsen slutter i Faaborg, er der nemlig ligesom tidligere kunsthåndværkermarked i "The Happy End" af gågaden, som de så smukt kalder den østlige ende omkring Sommergalleriet og Tøj & Kunst.

Her vil der være cirka 15 udstillende kunstnere, og da hvert kunsthåndværkermarked har forskellige kunstnere, vil der være flere og andre kunstnere denne fredag end dem, der var der til Open By Night i torsdags.

- Her havde vi i øvrigt en forrygende aften med stor interesse og handel med kunsthåndværkerne, fortæller Lisbeth Kaare fra Sommergalleriet, som er med til at arrangere markedet.

For at ingen skal forveksle kunsthåndværkermarkedet i gågaden med kræmmermarkedet på havnefronten, understreger hun, at det udelukkende er nye, håndlavede varer, der sælges i den glade ende af gågaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce