Annonce
Fyn

Kunstforening udstiller keramik og billedkunstner

Inge Kjær har disse krukker med på udstillingen i Fredericia. PR foto

Inge Kjær udstiller både billeder og keramik på Fredericia Kunstforenings udstilling.

Fredericia: Fredag 28. september er der fernisering på en udstilling i Kulturcenter Kongensgade 111 Fredericia, hvor keramiker og billedkunstner Inge Kjær vil være til stede og fortælle om sit arbejde. På udstillingen kan opleves både Inge Kjærs billeder og keramik.

Inge Kjær arbejder med sine værker med en optagethed af liv og vækst pa et helt tidligt og grundlæggende niveau. I både hendes billeder og skulpturer er grundelementet aske, som hun selv fremstiller ved at brænde forskelligt organisk materiale, som på den måde frembringer de farvetoner, hun arbejder med - ofte ledsaget af tilført farvepigment.

Kunstneren forklarer

Inge kjær forklarer sig ved, "at det forhold at undergang og nyt livs opstaen er en evigt vedvarende proces siden verdens tilblivelse, og udtryk for livskraften pa et meget basalt niveau. Det er som en ny begyndelse, den kraft ud fra hvilken gnisten til nyt liv, ny vækst fremspringer. Det er ukueligheden i naturen, livskraften i sig selv, der er stor for mig. Jeg er dybt berørt af denne ukuelighed, og billederne er lavet i ydmyghed og respekt for det liv og den kraft - fra mig som et lille menneske i denne store verden."

Det er Fredericia Kunstforening, der byder indenfor. Udstillingen kan opleves frem til og med søndag 14. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce