Annonce
Kultur

Kunsten spirer frem i Videnbyen

En del af Ida Kvetnys værk, der er vokset frem i Videnbyen.

Odenseanskfødte Ida Kvetny har malet stort vægmaleri, som hun fortæller om ved arrangement i aften

Først flyttede en masse elever ind, så fulgte de innovative virksomheder, og nu er kunsten flyttet ind i Videnbyen i Cortex Park ud mod Campusvej.

Det er den 35-årige kunstner Ida Kvetny, der har malet et stort vægmaleri i det ene mødelokale. Vægmaleriet er fyldt med tegn som forbinder natur og videnskab, da kunstneren gerne arbejder i feltet mellem natur og menneske. Der er geometriske figurer, mennesker, kropsdele og matematiske terninger. Det hele kan ses i aften ved et arrangement, hvor kunstneren fortæller om sit værk. Det sker fra 19-21 i Videnbyen, Cortex Park 26, og der er begrænset med pladser.

Ida Kvetny er opvokset i Odense, inden familien flyttede til Esbjerg, da hun var 11 år. Siden er hun uddannet ved Det Fynske Kunstakademi og University of Edinburgh og i London, inden hun flyttede tilbage til Danmark og bosatte sig i København.

Ida Kvetnys næste opgave i Videnbyen ligger lige for, da hun har fået en ny væg "foræret", som hun skal male et værk på. Det arbejde begynder hun på inden længe.

Som en del af Forskerparken er byen, der åbnede i september i år, etableret tæt på universitet.

Annonce
En del af Ida Kvetnys værk, der er vokset frem i Videnbyen.
Ida Kvetny lader sig styre af sin intuition, når hun maler.
En del af Ida Kvetnys værk, der er vokset frem i Videnbyen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce