Annonce
Nordfyn

Kunst og erotik: Ahlberg og Geværfabrikken er flyvefærdig

Ole Ahlberg er yderst tilfreds med den måde, hans kunst præsenterer sig på de rå vægge i den tidligere geværfabrik. Foto: Betty Rasmussen
Kunstneren Ole Ahlberg er fuld af begejstring over Otterup Geværfabrik som udstillingssted. Den retrospektive udstilling med Ole Ahlbergs værker kan ses frem til den 18. august.

Otterup: Geværfabrikken i Otterup er godkendt som ramme om udstilling af kunst i international klasse.

I hvert fald af den første kunstner, der fylder rammerne ud, af hans faste galleri og vist også af de 150-200 inviterede gæster til ferniseringen torsdag eftermiddag.

Selv kaldte kunstneren Ole Ahlberg synet af sine værker i de rustikke omgivelser for totalt overvældende og vanvittig smukt.

- Tænk at nogle mennesker for mere end 100 år siden byggede dette hus til mig. Og ja, så er der godt nok produceret nogle våben her i mellemtiden, sagde den 70-årige kunstner, mens hans gæster med langstilkede glas i hånden cirkulerede rundt i de tidligere fabrikslokaler, hvor Galerie Wolfsens kurator Rasmus Ejaas Fischer havde haft lynende travlt med egenhændigt at arrangerer billeder og skulpturer, så kunsten spiller sammen med rummene.

Ole Ahlberg, der først og fremmest at kendt for sine billeder af Tintin i erotiske situationer sammen med letpåklædte kvinder, indrømmede, at han "var ved at kaste op", da han første gang så den gamle fabrik, hvor Nordfyns Erhverv og Turisme og Galerie Wolfsen forestillede sig, at hans kunst skulle præsenteres.

Men forvandlingen, læs oprydning og rengøring, er total, ikke mindst takket være de frivillige bag Geværfabrikken, så Ahlberg halvanden time før ferniseringen i ro og mag kunne gå rundt og se sit kunstneriske liv gennem mere end 50 år fortalt på de rå vægge i en fabriksbygning på Nordfyn.

Annonce
Som det hører sig til ved en fernisering, var der både bobler i langstilkede glas, kulinariske fristelser - nordfynske naturligvis - og så selvfølgelig kunsten. Foto: Betty Rasmussen

Kunst og fristelser

Galerie Wolfsen, der står for udstillingen sammen med NEET, har hjemme i Aalborg, men galleriejer Kent Wolfsen kaldet det i sin tale ved ferniseringen en god tanke, at udstillingen er placeret på Fyn, midt i landet.

- Jeg er sikker på, udstillingen bliver en bragende succes. Folk vil komme langvejs fra, sagde Kent Wolfsen, der roste sin kurator for ophængningen.

- Der er ikke noget museum i Danmark, der kunne lave denne udstilling flottere, sagde han, før gæsterne blev sluppet løs ved bordene med de nordfynske fristelser.

Udstillingen, der har titlen Flyvefærdig, åbner for publikum fredag 17. maj, og derefter er der åbent i 391 timer frem til den 18. august i Otterup Geværfabrik, Fabriksvej 5. Der er åbent onsdag-søndag fra klokken 11 til 16, i juli tirsdag-søndag fra 11 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce