Annonce
Kultur

Kunst med knald på: Otterup Idrætscenter har fået et vartegn

Kunstner Malte Vedel Kobborg (tv) har udlånt sin skulptur til Otterup Idrætscenter på ubestemt tid. Formand for idrætscentrets bestyrelse, Niels Erik Nielsen, tog imod og takkede ved en lille uofficiel indvielse fredag formiddag. Foto: Thomas Gregersen
Selvom det hele er stål og fiberbeton, så er der noget meget levende over den skulptur, der torsdag eftermiddag blev et vartegn for Otterup Idrætscenter. Skulpturen er skabt af den lokale kunstner Malte Vedel Kobborg.

Otterup: På parkeringspladsen foran Otterup Idrætscenter er køen til coronatest fredag middag efterhånden vokset til en ventetid på halvanden time for de bagerste, så der er nok flere af de mundbindsklædte ventende, der kan bruge et godt skud optimisme og livsglæde.

For den lokale kunstner Malte Vedel Kobborg er det netop det budskab, hans nye værk foran centeret skal sende ud til gæsterne.

- Man kan selvfølgelig tolke skulpturen som nogen der bare dyrker idræt sammen, men titlen er "I går - i dag - i morgen". Jeg vil gerne vise, hvordan fortid, nutid og fremtid er bundet sammen som tre generationer, der hjælper hinanden på vej, fortæller Malte Vedel Kobborg.

Annonce

Temaet i skulpturen, der er skabt i stål og fiberbeton, kan også opleves i en tre meter høj bronzeudgave foran Lindø Industripark - og altså nu som et vartegn foran Otterups nye store idrætscenter.

Udlån på ubestemt tid

- Jeg har tilbudt skulpturen til hallen som et udlån på ubestemt tid og den er som skabt til den placering. Min tanke med temaet er, at "i går" står med begge ben plantet på jorden og der sker ikke rigtigt mere. "I dag" står med et ben på jorden, fordi der stadig kan nå at ske noget og "i morgen" svæver i luften og er helt åben, hvor alt kan ske, forklarer Malte Vedel Kobborg.

Et tre meter højt værk i bronze med samme tema har Malte Vedel Kobborg skabt til Lindø Industripark. Foto: Thomas Gregersen

Hos bestyrelsen for Otterup Idrætscenter vakte idéen om kunstværket stor begejstring og siden første snak med kunstneren er det gået stærkt, fortæller centrets formand Niels Erik Nielsen.


Det var jo et fantastisk tilbud at få og vi var enige om, at den ville passe perfekt til det liv, der er i idrætscenteret. Der er fart og liv over skulpturen og med sin placering på plænen foran hovedindgangen tror jeg, den kan blive nærmest et vartegn for os.

Formand for Otterup Idrætscenter, Niels Erik Nielsen


- Det var jo et fantastisk tilbud at få og vi var enige om, at den ville passe perfekt til det liv, der er i idrætscenteret. Der er fart og liv over skulpturen og med sin placering på plænen foran hovedindgangen tror jeg, at den kan blive nærmest et vartegn for os, fortæller Niels Erik Nielsen, mens han skænker et glas mousserende for kunstneren som en lille uofficiel indvielse.

Malte Vedel Kobborg er spændt på, hvordan idrætscentrets brugere og gæster vil tage imod det store kunstværk, men han er også glad for den meget synlige placering.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce