Annonce
Nordfyn

Kunst i virus-tom by: Nyt galleri i Bogense må vente med åbningsfest

Galleri Huset Knægt nøjes ikke med at præsentere kunst inde i butikken i Østergade i Bogense. Også ude i gården bag huset er der udstilling af keramik. Allan Mads Knægt (bagerst) og Erno Badstue Larsen havde håbet på, at galleriet skulle åbne lige til turistsæsonen. Men så kom coronaen. Til gengæld er de blevet vel modtaget af de lokale, der har kigget ind. Foto: Henrik Larsen
Galleri Huset Knægt er åbnet i Østergade i Bogense. De to indehavere har begge haft et langt arbejdsliv med mennesker med særlige behov. Nu vil de hellige sig kunstinteressen.

Bogense: Tiden er ikke til en stor reception med mange gæster på begrænset plads indendøre.

Derfor er et nyt galleri i Bogense åbnet uden stor festivitas - det må vente på bedre tider.

Galleri Huset Knægt er rykket ind i Østergade 4, der senest har lagt lokaler til brugskunst- og gavebutikken Troldegrenen. Og da åbningen var planlagt, længe før coronavirussen lagde sine lænker om vores muligheder for at færdes uhæmmet uden for hjemmet, valgte de to galleri-indehavere Erno Badstue Larsen og Allan Mads Knægt at fortsætte som planlagt.

Erno Badstue Larsen og Allan Mads Knægt bor i Tommerup Stationsby - endnu i hvert fald.

- Men vi kigger da efter, om vi kan finde noget på Nordfyn, fortæller de.

De to nybagte galleriejere har begge haft et "rimeligt langt" arbejdsliv, hvor de har arbejdet med mennesker med særlige behov og har haft kunst og kunsthåndværk henvist til fritidsinteresse.

Men nu er Erno Badstue Larsen gået på pension, og Allan Mads Knægt har valgt at stoppe på arbejdsmarkedet, så de begge kan koncentrere sig fuldt ud om kunstinteressen.

Erno Badstue Larsen laver selv keramik, og de har gennem et par år haft en webshop, Huset Knægt, hvor de også solgte kunst og kunsthåndværk, men nu vil de gerne give kunderne mulighed for rent fysisk at se og mærke kunsten.

- Og hvorfor så Bogense?

- Fordi her er så smukt. Og normalt er der jo tilpas med liv også fra turister, siger de to, der indtil nu mest har set lokale bogensere i butikken. Men de har til gengæld taget rigtig godt imod det nye galleri.

Annonce

Fire udstillinger

Galleriet præsenterer primært billedkunst og keramik fra ind- og udland, blandt andet også Erno Badstue Larsens keramiske arbejder, og så er det planlagt at lave fire udstillinger om året.

Den første udstilling skulle være åbnet i maj, men nu er planen i stedet at samle alle årets udstillinger efter sommerferien. Den første udstilling åbner 4. juli og præsenterer kunstmaler Lisbeth Ellinor og keramiker Lenka Feldstein fra Prag - hvis grænserne er åbne til den tid.

Senere kommer blandt andre Benjamin Abana, der vandt "Danmarks bedste portrætmaler" på DR sidste år.

Galleri Huset Knægt har åbent fra 10 til 16 alle dage i påsken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce