Annonce
forside

Kunst i Kvickly

Seks kunstnere står bag udstillingen Brugs-Kunst, der åbner fredag 9. juni og varer tre dage. Kunstnerne er Ole Victor, Kai Glad, Kirsten Overgaard, Sven Peder Hansen, Anne-Mette Kidmose og Nynne T Frøjlund, (forrest i blå skjorte). Privatfoto.

Seks lokale kunstnere får atter mulighed for at udstille i tidligere cafeteria ovenpå Kvickly i Gerritsgade

Annonce

Svendborg: "Brugs-kunst" kalder gruppen af seks lokale sydfynske kunstnere vittigt deres udstilling af maleri, skulptur og keramik, der ligesom sidste år får lov at udfolde sig i Kvickly Citys overetage i Gerritsgade fra 9. til 11. juni

- Jeg havde et ønske om en lidt anderledes udstilling. Mere bred, uden at skrabe bunden, forklarer Nynne Trix Frøjlund, der mener, at en traditionel kunstudstilling ofte kan føles lidt højtravende, hvis publikum ikke er vant til at kigge på kunst.

Så Nynne Trix Frøjlund så sig omkring efter egnede lokaler i Svendborg, fandt den store ledige overetage og forhandlede med Kvicklys leder, Søren Friis, som var positiv indstillet - og i år også er sponsor for vinen til ferniseringen lørdag 10. juni.

Næste år er det til gengæld usikkert, om Kvickly er klar til igen at udlåne, fordi lokalet gerne skal lejes ud permanent.

Selv har Nynne Trix Frøjlund malet i mange år. Siden hun for ni år siden blev samboende med kunstneren Dan Frøjlund, som hun har lånt efternavn af, har hun også i kæresten fået sin private kunstlærer.

Dan Frøjlund har lært hende at blande farver, at se på motiv og perspektiv og dermed at få skabt en optimal komposition i billeder, der ofte har de nationale flag som tema. Som hendes billede af et Dannebrog, afskærmet med gule advarselsbånd med teksten, Crime Scene - do not cross.

- Når jeg maler flag er det som en bevidst provokation. Flagene symboliserer alt dét, der sker netop nu - som for eksempel terror, siger Nynne Trix (efter tegneseriefiguren Hexia de Trix) Frøjlund, der som kunstner bruger sit kælenavn Nuga.

Brugs-Kunst

Kvickly, Gerritsgade, Svendborg, 1. salFernisering lørdag kl. 11.30-15

Viceborgmester Henrik Nielsen holder tale, musik ved Klaus B. Jensen

Udstillingen er åben 9., 10. og 11. juni

Udstillerne: Ole Victor, maleri, Kai Glad, fugleakvareller, Kirsten Overgaard, maleri, Sven Peder Hansen, bronzeskulptur, Anne-Mette Kidmose, keramik og Nynne T. Frøjlund, maleri

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce