Annonce
Sydfyn

Kunst i brugsen: Jubilæum fejres fredag

Billedet her er fra da Det Lille Galleri i Daglibrugsen i Ulbølle kunne fejre sine 10 år. Tidligere uddeller Niels Bomholdt (t.v.) og ham, der skifter udstillingerne hver måned Poul Sørensen (t.h.). Arkivfoto: Andreas Bastiansen
I 1999 begyndte en flok lokale at udstille kunst i Dagligbrugsen i Ulbølle. De 20 år fejres fredag 13. september klokken 15.30.

Ulbølle: I 20 år har der været kunst i Dagligbrugsen i Ulbølle.

Det Lille Galleri hedder stedet, hvor der i hver eneste måned året rundt har været forskellige udstillinger med kunst skabt af lokale kunstnere. Det er Poul Sørensen, der gennem årene har sørget for de skiftende udstillinger.

De 20 år fejres fredag den 13. september, hvor der åbnes en udstilling med 50 værker af kunstnere, der har været med siden galleriets begyndelse, lyder det i en pressemeddelelse.

Det var Niels Bomholt, der tilbage i 1999 besluttede at indrette galleri i butikslokalet. Den første udstilling var med værker af den kendte Ulbølle-kunstner Ole Bjørnild, der selv var vokset op i brugsen, da faderen var uddeler.

Nu kan man altså fejre galleriets 20 år, og det finder sted i Det Lille Galleri fredag klokken 15.30 til 17.30, hvor bestyrelsen for brugsen giver et glas og lidt mundgodt. /limai

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce