Annonce
Nordfyn

Kunst for millioner skal udstilles i Otterup: Trækplastret er erotiske Tintin-malerier

Ole Ahlberg er især kendt for sine malerier med Tintin på erotiske eventyr. Maleri: The Big Catch, originalt 72x60cm.

Kunstneren Ole Ahlberg, der er mest kendt for sine erotiske Tintin-malerier, udstiller til sommer i Otterups gamle geværfabrik. Et initiativ til cirka en million kroner, som blandt andet turismen og ungdommen får glæde af, mener Nordfyns Erhverv og Turisme, der står bag projektet.

Otterup: Til sommer kommer tegneseriefiguren Tintin til Nordfyn. Men ikke, som vi kender ham. Stirrende på letpåklædte kvinder og deres bare bagdele vil han fylde væggene i Otterups gamle geværfabrik med over 100 malerier af Tintin på erotiske eventyr.

Og den samlede værdi af dem alle? 10-20 millioner kroner.

Først i januar fyldte manden bag malerierne, kunstneren Ole Ahlberg, 70 år, og det er lykkedes Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET), i samarbejde med Otterup Geværfabrik og Nordfyns Kommune, at arrangere den første store, retrospektive udstilling med hans værker.

- Vi har i NEET haft ekstra fokus på kunst, og en udstilling som denne har højt, højt niveau. Vi vil vise, at Nordfyn også kan huse store kunstnere som ham, siger NEET-direktør Per Olesen.

Ole Ahlberg er internationalt kendt for at have vundet en 12 år lang retssag, der tillod ham at fortsætte med at skildre Tintin i sine værker. Han elsker surrealistiske modsætninger, hvor den sanselige verden konfronterer det uskyldige, og hans kunsts udvikling kan så følges på udstillingen. Det vil være muligt at møde Ole Ahlberg til udstillingen.

Annonce

- En udstilling som denne har højt, højt niveau. Vi vil vise, at Nordfyn også kan huse store kunstnere.

Per Olesen, direktør hos Nordfyns Erhverv og Turisme.
Kunstneren Ole Ahlberg fyldte 70 år den 3. januar. Foto: Galerie Wolfsen

Velvalgt placering

Det var ikke et tilfælde, at kunstudstillingen bliver i Otterup. Per Olesen nævner, at den centrale placering spillede en stor rolle. Ole Ahlberg kommer fra København, Galeri Wolfsen, hvor kunstneren hører til, ligger i Aalborg, og Fyn er midt i landet.

- Desuden har vi på Nordfyn mange sommerferiegæster, og der er jo ikke mere end 15-20 minutters kørsel fra Otterup til Danmarks tredjestørste by, Odense. Så vi håber, det vil være en stor oplevelse for én-dags-begivenhed for turister og lokale, siger Jette Kærgaard. salgschef hos NEET.

Galleri-ejeren og Ole Ahlberg har besøgt geværfabrikken, og de var begge imponeret.

- Der er en karakteristisk historie i den gamle fabriksbygning. En masse beton og højt til loftet i sådan rigtig New York-kunststil. Perfekt til en udstilling, siger Jette Kærgaard.

- Selvom bygningen selvfølgelig skal shines op til åbningen.

Selve renoveringen og fornyelsen ligger hos den selvejende institution bag Otterup Geværfabrik, mens NEET sørger for det kunstlogistiske, det kommercielle og markedsføring. I alt har organisationen budgetteret med cirka én million kroner, der skal bruges på arbejdskraft, annoncering, forsikringer og leje hos geværfabrikken.

Når billetsalg og andre indtægter er talt sammen efter udstillingen, forventer NEET at have brugt 100.000-200.000 kroner på projektet.

Meget af Ole Ahlbergs kunst er bygget op på modsætningen. For eksempel Tintins uskyld over for en nøgen kvinde. Maleri: Television, 2016, originalt 72x60cm.

Til unge og fremtiden

Udstillingen vil være åben fra 17. maj til 18. august i 2019, så allerede nu er NEET i gang med at indhente tilladelser til at bruge malerier, som findes hos kunstsamlere over hele landet.

Der er planer om at gøre det gratis for personer under 16 år at opleve udstillingen. Ligesom de ældste folkeskoleelever og gymnasieklasser vil blive tilbudt at komme på udflugt til geværfabrikken.

- Det kunne være fedt, hvis vi kunne skabe en masse læring omkring udstillingen, lyder det fra arrangørerne.

Og hvis I får succes med en masse besøgende gæster, hvad kan Nordfyn så forvente i fremtiden?

- Så tør jeg godt love, at der kommer en kunstudstilling i 2020 med mindst lige så højt niveau, siger Per Olesen.

Meget af Ole Ahlbergs kunst er bygget op på modsætningen. For eksempel Tintins uskyld over for en nøgen kvinde. Maleri: Curiosity, originalt 72x60cm.
Meget af Ole Ahlbergs kunst er bygget op på modsætningen. For eksempel Tintins uskyld over for en nøgen kvinde. Maleri: Cruising, 2017, originalt 72x60cm.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce