Annonce
Erhverv

Kunderne lukkede døren, så omsætningen faldt med 65 millioner: Med lidt held når Haarby-virksomhed op på tidligere niveau

I 2016 blev Cabinplant solgt til den amerikanske CTB-koncern. Med dem i ryggen har direktør Ralf Astrup ikke skullet bekymre sig om, at virksomheden kunne falde helt omkuld under corona. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hos Cabinplant tager man det ikke så tungt, at omsætningen for 2020 var 65 millioner kroner lavere end året inden. Nu hvor det igen bliver muligt at møde kunder i udlandet, lysner det nemlig for virksomheden i Haarby.

Haarby: Når lidt over 90 procent af ens omsætning kommer fra udlandet, gør det ondt, når verden lukkes ned på grund af corona.

Det har Cabinplant i Haarby erfaret. Virksomhedens omsætning er nemlig gået fra 376 millioner kroner til 311 millioner kroner - altså et fald på 65 millioner kroner.

- Den simple grund er, at vi har haft svært ved at rejse ud i verden og møde vores kunder, siger Ralf Astrup, der er administrerende direktør i Cabinplant.

Annonce

Cabinplant leverer primært løsninger til fødevareindustriens håndtering af fisk, frugt, grøntsager, kød, fjerkræ, mejeriprodukter og færdigretter. Cabinplants produktionslinjer står i forskellige lande verden over, men i dag er det primært Norden samt Nord- og Sydamerika, virksomheden leverer til.


Jeg tror dog, at vi med lidt held kan nå tilbage til 2019-niveauet.

Ralf Astrup, direktør


Virksomheden er solid nok til, at faldet i omsætning ikke får en konsekvens for de cirka 230 ansatte i Haarby og 50 i Polen.

- Vi havde nogle enkelte afskedigelser i starten af 2020, men det var inden corona brød rigtigt ud. Ellers har vi ikke måtte afskedige nogen, og det kommer heller ikke til at ske, siger Ralf Astrup.

Samtidig er Cabinplant ejet af den amerikanske CTB-koncern, som har stået klar til at pumpe penge i virksomheden, hvis det havde været nødvendigt.

To grunde

Ralf Astrup er overbevist om, at dette års omsætning vil være på linje med årene inden corona.

- Vi ser omsætningen stige igen her i 2021. Corona var et bump på vejen, og så håber vi på, at vi kommer tilbage i den samme gode gænge, som vi har haft, siger Ralf Astrup.

Cabinplant A/S

Cabinplant A/S i Haarby laver individuelt tilpassede fabriksanlæg til fødevareindustrien og leverer primært løsninger til industriens håndtering af fisk, frugt, grøntsager, kød, fjerkræ, mejeriprodukter og færdigretter. Virksomheden lever primært af eksport og er førende i Europa indenfor sit felt.

Hjemsted: 5683 Haarby

CVR-nr.: 76165319

Direktion: Ralf Astrup (adm. direktør), Jan Helskov Hansen (økonomidirektør)

Bestyrelse: Marc Frederick Plastow (formand), Robert Stephen Janek, Ralf Astrup

Regnskabet 2020 (2019 i parentes)

Omsætning: 318 millioner kroner (389)

Resultat før skat: 19,6 millioner kroner (26,3)

Resultat efter skat: 16, 2 millioner kroner (20,2)

Egenkapital: 100 millioner kroner (85)

Det er der især to grunde til:

- Det bliver muligt at rejse igen, og de kunder, som har haft lukket for besøg, åbner igen. Den anden grund er, at der under nedlukningen nok har været opsparet et behov hos kunderne. De har sat nye investeringer på hold, fordi virksomhederne har været underdrejet og folk har været sendt hjem, men det åbner kunderne op for igen, siger Ralf Astrup.

Direktøren tror på, at omsætningen som minimum når op et sted mellem omsætningerne for 2019 og 2020.

- Jeg tror dog, at vi med lidt held kan nå tilbage til 2019-niveauet, siger Ralf Astrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce