Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kunderne kører langt: Gitte Bekkelund kastede alt i sin butiksdrøm

Gitte Bekkelund sørger for, at By Bek får stor flyvehøjde på Instagram og Facebook. Foto: Maria Retoft Pedersen
By Bek i Østergade er blevet en stor succes. Indehaveren står selv for markedsføring via personlige opslag på Instagram og Facebook
Annonce

Faaborg: Gitte Bekkelund solgte sin bil og hævede sin efterløn, da hun i foråret 2018 kastede sig ud i sit livs tigerspring for at fange sin drøm. Nu er hun landet, endda med ret sikker grund under fødderne, i Østergade 12, hvor hendes garn- og livsstilsbutik, By Bek, er blevet en succeshistorie, som mange taler om.

Ikke mindst på Instagram og Facebook, hvor butikken lever en stor del af sit "sociale liv". Gitte Bekkelund, 54, arbejder meget målrettet på at dele sine nyheder og ideer med en voksende kundekreds. På Facebook har hun godt 1000 følgere, på Instagram er det flere end 2000.

- Jeg bruger også timer på det hver eneste dag. Det er kun halvdelen af min arbejdstid, jeg har i selve butikken. Der går ligeså meget tid på at lave opslag til de sociale medier og på at strikke modeller eller lave andre ting, som jeg så laver opslag om. Jeg sørger for, at mine opslag har et personligt snit, så du kan godt sige, at jeg har fået et mere offentligt liv. Det har man som butiksdrivende. Skal man have succes, må man investere noget af sig selv, siger Gitte Bekkelund, der oprindelig er uddannet i "Sy & Strik", en stor håndarbejsforretning, som engang lå i gågaden.

Tre gode råd, hvis du vil starte butik

Gitte Bekkelund, indehaver af By Bek i Østergade, giver her sine tre bedste råd videre, hvis du går med en butiksdrøm.

1. Sørg for at have penge med. Hvis jeg skulle have lejet mig ind, ville min husleje have været på 9000 kroner om måneden. Vi valgte at købe ejendommen, så jeg har investeret min opsparing for at minimere omkostningerne.

2. Du skal turde skille dig ud, tænke og være anderledes, så kunderne får en oplevelse, de ikke få andre steder.

3. Du skal være parat til at give af dig selv og være personlig i din kommunikation, så du får en relation til dine kunder.

Annonce

Kunder langvejs fra

Siden blev hun lægesekretær og arbejdede blandt andet ni år for ørelæge Morten Johansen, inden hun endelig besluttede at udleve sin drøm om at arbejde selvstændigt med design. Det blev så med strik og inspiration til påklædning og hjemmet.

Der er næppe tvivl om, at det er den personlighed, butiksindehaveren lægger i sit projekt, der gør det til en succes. I butikken får hun hjælp af sin søster, sin svigerdatter, en veninde og af sin mand, murermester Per Bekkelund.

- Det er nogle af mine nærmeste, som kender mig godt og ved, hvad jeg står for, og det er vigtigt, man er tro mod sin ide, siger hun.

Mange af de kunder, der kommer i By Bek, kender Gitte Bekkelund fra Facebook eller Instagram, og de kører gerne langt for at se hendes butik i i virkeligheden.

- I weekenden kom der f.eks. et par fra Køge, og i løbet af sommeren har jeg haft besøg af flere nordmænd, der har fulgt mig på de sociale medier. Det er ikke fordi, jeg klager over det, men jeg tror bare ikke, man skal regne med at kunne drive en butik alene på opbakningen fra Faaborg. Folk i Faaborg vil gerne ud og se noget andet end Faaborg, ligesom folk i Assens gerne kører en tur til Faaborg for at opleve noget andet, end de plejer. Det er jo især derfor, jeg gør meget ud at mine opslag på Instagram og Facebook, forklarer hun.

Da Gitte Bekkelund startede sin butik for knapt halvandet år siden, sagde hun i et interview med Ugeavisen Faaborg "Jeg gør det ikke for at blive rig, men for at bliver lykkelig".

- Er det så lykkedes?

- Ja, man bliver ikke rig på at have en butik, men jeg har endelig skabt et sted, hvor jeg kan udfolde mig kreativt, så jeg er lykkelig.

Har du så fortrudt, du ikke gjorde det før?

- Nej, det havde ikke kunnet ladet sig gøre, før børnene blev store, for det er virkelig meget tid, jeg investerer her, hvor arbejde og hobby flyder sammen.

Susanne Hansen (tv), Gitte Bekkelunds søster, der går under navnet "søs", og Stephanie Bekkelund (th), Gitte Bekkelunds svigerdatter, er blevet ansat i butikken. - Hvem er det, man sætter til at passe sit barn? Det er familien, siger Gitte Bekkelund. Foto: Maria Retoft Pedersen
En kunde fra Odense har malet dette portræt af Gitte Bekkelund, som tak for, at Gitte hjalp hende med at få strikkelysten tilbage. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce