Annonce
Kerteminde

Kunderne er vilde med friske fisk: Boris Fisk har succes i Jollehavnen

Thrainn Haraldsson (th.) udgjorde sammen med sine ungarbejdere Jakob, Andrea og Juliane dagens hold bag disken, da Fyens Stiftstidende var forbi fiskehuset.
Først på foråret åbnede Boris Fisk midt i COVID-19. Nu er sæsonen ved at gå på hæld, og de nye ejere, Thrainn Haraldsson og Jona Viggosdottir, gør status over den første sommer på Jollehavnen i Kerteminde.
Annonce

Kerteminde: Ingen byskilte viser hen til det sorte fiskehus, hvor Thrainn Haraldsson sammen med sin hustru Jona Viggosdottir og børn Bára, Arna og Aron siden starten af april har solgt fiskefrikadeller, fersk fisk og mad ud af huset under navnet Boris Fisk Eftf.

Alligevel har fiskehuset ved Jollehavnen haft pæn succes, hvis man spørger Thrainn Haraldsson. Lokale, fynboer og turister har været forbi Boris' Fisk for at smage på forskellige anretninger. I starten var det fish'n'chips, der var populær og sågår blev udsolgt, men nu har andre retter overtaget.

- Det er gået meget fint, men nu har de populære fiskefileter og den varmrøgede laks også solgt en del. Det er blevet mere jævnt, så nu er det mere forskelligt, og nogle gange kommer det også an på dagen, hvad der sælger mest, fortæller Thrainn Haraldsson.

Annonce

De lokale har støttet med takeaway

Lige da fiskehuset åbnede, havde man kun mulighed for at levere friske fisk som takeaway, men det var noget, som de lokale kertemindere tog fremragende imod, fortæller Thrainn Haraldsson.

-Folk har taget rigtig godt imod os med take-away under COVID-19. Det har vi slet ikke prøvet i de mængder, som det var. Den første måned under corona havde vi kun take-away. Det er kommet for at blive, fortæller Thrainn Haraldsson.

Turister fik lokal anbefaling

Ved en af bænkene sidder Peter Jørgensen og Torben Jensen. De kendte hverken Boris Fisk eller Kerteminde særlig godt på forhånd, da de netop er ankommet fra København. Torben Jensen fortæller, at de på en gåtur i området var stødt ind i en mormor, der prøvede at fange krabber med sit barnebarn.


Folk har taget rigtig godt imod os med take-away under COVID-19

Thrainn Haraldsson, medejer af Boris Fisk Eftf.


De faldt i snak om spisesteder i byen, og hurtigt kom Boris Fisk frem som en anbefaling. De to herrer er glade for, at de fulgte anbefalingen og tog på jollehavnen, fortæller Peter Jørgensen.

- Det er en fornøjelse at kunne sidde her i sommersolen og nyde en røget sild til frokost.

Peter Jørgensen (tv.) og Torben Jensen (th.) havde taget hen til Boris Fiskehus for at nyde et måltid med fisk.

I løbet af sæsonen har Thrainn Haraldsson og Jona Viggosdottir haft stor glæde af deres ungarbejdere, der har givet dem mulighed for at tage sig af andre opgaver.

- De er utrolige dygtige og møder altid op til tiden. Vi er så glade for dem, og de er altid meget fleksible, så det hele hænger sammen, fortæller Thrainn Haraldsson begejstret.

Nu vil de nye ejere gøre status over deres første sæson med at drive et fiskehus. De har endnu ikke besluttet, hvornår de lukker ned for sæsonen, men de næste par uger vil Boris Fisk Eftf. have åbent dagligt fra 11-20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce