Annonce
Fyn

Kunder giver drikkepenge til budene: Restaurantejer arbejder i døgndrift med nyt koncept

Axel Jørgensen (th.), her sammen med restaurantchef på Marv Henrik Christensen, er på arbejde i mange timer for tiden, mens han forsøger at holde sin virksomhed oven vande i en tid uden gæster i restauranten i Vestergade i Odense. Arkivfoto: Hasse Frimodt.
Ingen fynboer behøver at undvære god mad, selvom landets restauranter må holde lukket for at begrænse smittefaren fra coronavirus. I Odense har krisen fået restaurant Marvs ejer til at sætte gang i et mad ud af huset-koncept, som han allerede havde klar.

Odense: Restaurant Marv i Vestergade fejrede i oktober sidste år sin etårs-fødselsdag, og nu kæmper ejeren, Axel Jørgensen, for at holde liv i restauranten, så den også kan byde gæster velkommen, når det atter bliver lovligt. Men han kæmper ikke alene.

- Jeg ved godt, alle siger det samme, men jeg har seriøst verdens bedste personale. Den dag, regeringen kom med alle de her stramninger, stillede de alle op og sagde, at de ville være med - og det med løn, det kunne vi kigge på, når det kom tættere på.

Lukningen af restauranten fik Axel Jørgensen til at finde en plan frem, som han allerede havde lavet for, hvordan han kunne forestille sig at drive en mad ud af huset-restaurant. Så nu kan restaurantens kunder på hjemmesiden se en madplan for denne og næste uge, som hver dag byder på en hovedret til 55 kroner pr. person - eller fire for 200 kroner. Og hvis man ønsker det, bringer restauranten også maden ud.

Annonce

20-22 timers arbejde i døgnet

Axel Jørgensen har en kok og en elev på arbejde og seks andre, som kører maden ud til kunderne. Han havde ingen forventninger om, hvor mange retter restauranten kunne sælge som takeaway, men der har været nok at lave.

- Vi har solgt 300-350 kasser om dagen. Lige nu er jeg oppe på 450 kuverter til lørdag, fortæller Axel Jørgensen, da Fyens Stiftstidende fanger ham på telefonen torsdag formiddag.

Søvn har han ikke fået meget af den seneste uges tid. Torsdag aften stod der stegt flæsk med persillesovs, rødbeder og kartofler på menuen, og han var oppe det meste af natten for at stege flæsk. Sådan har han arbejdet flere døgn i træk.

- Jeg tager jo stort set ikke hjem. Det bliver til 20-22 timer om dagen, så det kræver forståelse hjemmefra. Men den første uge har været meget positiv, og kunderne er så glade, når vi kommer ud med maden. Der er mange, der giver drikkepenge, og der er en meget positiv stemning om det.

Annonce

- Vi skal overleve

Han genkender en del tidligere gæster blandt kunderne, men ud af huset-konceptet har også lokket nye kunder til. Om strømmen af kunder fortsætter, når restauranterne må åbne igen, er han usikker på.

- Jeg er ikke bange for at miste mit personale, men jeg er da bange for, hvor mange gæster der kommer, siger Axel Jørgensen.

- Men lige nu er vi nødt til at gøre noget i stedet for bare at se til. Vi skal vise vores leverandører og banken, at vi gør noget og tager det som en udfordring. Det er hårdt for alle i branchen, men vi skal overleve på en eller anden måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce