Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kunde sur over kø: Vaffelbager blev kaldt 'store, fede svin'

Vaffelbager Jesper Pedersen blev lidt rystet over kundens voldsomme udbrud, for han risikerer en bøde på 10.000 kr., hvis han lukker for mange ind i sin butik ad gangen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Nogle bliver provokeret af begrænsningerne i sundhedsmyndighedernes regler, men det kan koste butiksejere en bøde på 10.000 kr., hvis de ikke overholdes
Annonce

Faaborg: De butiksdrivende må stå model til lidt af hvert, når de håndhæver sundhedsmyndighedernes retningslinjer:

"Dit store, fede svin," lød hilsenen til butiksindehaver Jesper Pedersen, Vaffelbageren i Faaborg, da han mandag gjorde en mand opmærksom på, at han kun har plads til to kunder ad gangen på butiksgulvet. Derfor bad han manden vente på tur uden for butikken.

- Jeg er med på, at det er meget forskelligt, hvordan vi reagerer på restriktionerne, og at mange efterhånden har en slidt tålmodighed, som man må bære lidt over med, men så groft et udbrud havde jeg alligevel lidt svært ved at ryste af mig, fortæller den 44-årige indehaver, der har drevet den lille isbutik siden 2006.

Hans iagttagelse er, at kunderne ser vidt forskelligt på de krav, som både de selv om butiksindehaverne er underlagt i forbindelse med coronakrisen:

- Det er rigtig mange, der tager det med et smil. Nogle roser, og siger, at det er godt, at vi gør vores, for at vi kan passe på hinanden, mens andre åbenbart synes, de har ret til at lave deres egne regler. Hos mig er der ikke så meget gulvplads foran disken, så jeg må kun have to kunder inde ad gangen. Det, synes jeg, er i orden. Dels er der et sundhedsfagligt hensyn at tage til, at vi gør vores til at begrænse smitterisikoen, dels koster det mig altså en bøde på 10.000 kr., hvis politiet kommer og ser, at jeg ikke overholderne reglerne og har for mange inde i butikken ad gangen, siger han.

Indtil videre er Vaffelbageren kommet nogenlunde gennem krisen.

- Omsætningen har ligget 15-20 procent under, hvad den plejer ved den her tid på året. Vi har tydeligt kunnet mærke, at der ikke er helt så mange mennesker ude at handle, og at caféerne ind til nu har haft lukket. Når folk får lyst til en is, er det jo tit i forbindelse med, at de er alligevel er ude at handle, eller som en dessert til frokosten på en café.

- Heldigvis er der ikke reglen, at folk er så kortluntede, som ham, der kaldte mig "store, fede svin", for det er jo nu engang sådan, at de fleste kommer i godt humør ved udsigten til en is, konstaterer Vaffelbageren, der opfordrer til, at vi bliver ved med at passe på hinanden ved at respektere sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce