Annonce
Nyborg

Kun regn på Voldspilsscenen: Publikummet dejser om i varmen

Publikummet på Volden skal huske at drikke godt her i varmen. To er allerede dehydreret. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Hele to aftener i træk måtte musikere, skuespillere og dansere holde inde med den igangværende forestilling på Volden i Nyborg.

Nyborg: På scenen ved Nyborg Voldspil er der vandgaranti, men når det kommer til publikumspladserne har sagen været en hel anden. Tørken, der har ramt hele landet, betyder varme og dermed også vigtigt med rigeligt væske.

Dette var der dog nogle af Voldspillets gæster, der ikke havde skænket en tanke. For tirsdag aften den 24. juli og ligeså den næste aften dejsede to publikummere omkuld i varmen. Dette mens hele sceneshowet var i gang.

- Vi måtte stoppe forestillingen ikke bare en, men to aftener i træk, fordi to af hinanden uafhængige personer var dehydreret, fortæller formand Jesper Bech Madsen.

Ambulancen blev begge aftener tilkaldt, men der skete heldigvis ikke noget alvorligt med hverken den ene eller anden gæst, oplyser formanden for Voldspillet i Nyborg.

- De kom sig og kunne heldigvis selv tage hjem, og forestillingen fortsatte som planlagt.

En opfordring til de folk, der skal ind og se "Singin in the rain" på Volden: Husk at drikke rigeligt med vand her i varmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce