Annonce
Assens

Kun kommunale tilbud løftes med normerings-millioner: - Vi skal sikre vores egne tilbud først

Charlotte Vincentz Petersen (A) fra talerstolen til 1. maj-arrangement i Assens i 2017. Arkivfoto: Robert Wengler
Regeringen uddeler 3,1 millioner til Assens Kommune til minimumsnormeringer. Pengene går kun til kommunale daginstitutioner, og de private må undvære. Charlotte Vincentz Petersen (S) er enig i den prioritering. Hun mener, at kommunen skal tage sig af de kommunale tilbud først.
Annonce

- Pengene til minimumsnormeringer fordelt sådan, at pengene kun går til de kommunale institutioner og forbigår de private. Hvorfor tror du, at regeringen har gjort det sådan?

- Jeg ser det som min opgave at sikre, at vores egne kommunale tilbud er gode og i overenstemmelse med det, vi gerne vil.

- De kommunale har ikke mulighed for at gøre som de private. Der er ikke helt lighed i forhold til frivillighed og i forhold til, at de private kan sige nej til børn. Det kan de kommunale ikke. Det ved jeg, at de private bruger og gør.

- Så de kommunale institutioner er vigtigere end de private?

- Nej, det siger jeg ikke. Som politiker for de kommunale tilbud skal vi sikre, at de tilbud er i orden. Vi skal være klar til at rumme de børn, der har særlige behov. Og der tror jeg, at procentdelen er højere end i de private, fordi vi ikke har mulighed for at sortere i dem, man tager ind.

- Jeg mener, at når der er mulighed for at tjene penge og lave en profit i de private børnehaver, så er det helt fair, at man ikke giver til dem.

- Der siger de, i de private institutioner, at de ikke tjener penge på det. De bruger pengene på personale og børnene. De er "non-profit", siger de.

- Det tror jeg også, at vores private institutioner er. Men de har muligheden for at tjene penge på det, og det er vel derfor, regeringen ikke vil bruge velfærdskroner til at understøtte noget, som i princippet kan være profit-virksomheder. Så kan man have ædle hensigter, men de har muligheden for profit. Så jeg synes, det giver god mening at gøre det på den måde.

- Men er det ikke en gammel forstokket måde, at se det på? For de fleste private kører non-profit.

- Det, der stadigvæk er forskellen, det er, at de har mulighed for at få forældrebetaling, og det kan de andre ikke.

- Så de private må sætte forældrebetalingen op, hvis de skal på niveau med de kommunale?

- Det har de mulighed for. Det kan også være, at de private kører bedre end de kommunale. Jeg har oplevet, at forældre har flyttet deres børn fra kommunale til private tilbud, fordi der var mere ro og personale omkring barnet. Så jeg synes, det kan være en god idé at løfte de kommunale institutioner.

- Så du synes, at det er fair nok, at der kun kommer et løft af det offentlige?

- Ja, det tror jeg. Så må de private drøfte, om de skal være kommunale. Der er jo en grund til, at man i tidernes morgen valgte at være privat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce