Annonce
Middelfart

Kun fem uger fra offentliggørelse til det skal vedtages: Arbejdet med budgettet ender i sprint i år

Direktionens forslag bliver præsenteret for politikerne 24. september og planen er, at det skal 2. behandles - og dermed vedtages - allerede fem uger senere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det sene folketingsvalg gør arbejdet med næste års kommunebudget til en sprintdisciplin. Direktionens forslag bliver præsenteret for politikerne 24. september og planen er, at det skal 2. behandles - og dermed vedtages - allerede fem uger senere.

Nordvestfyn: Det praktiske fodtøj er fundet frem og står klar til at hoppe i for de 25 folkevalgte i Middelfart Kommune. For årets budgetforhandlinger bliver lidt af en sprintøvelse ikke bare for politikerne, men også for de embedsmænd, der skal finde tal og indsatser frem.

Fra politikerne og offentligheden 24. september bliver præsenteret for direktionens forslag til budget til Middelfart Byråd forventes at kunne 2. behandle og dermed vedtage budgettet for næste år, går der kun fem uger. Planen er nemlig, at budgettet skal endeligt vedtages på byrådsmødet 4. november.

Det er det sene folketingsvalg, der har skabt forsinkelser i processen for embedsmænd og politikere. De er nødt til at vente på, at en rammeaftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening falder på plads. Den aftale forhandles der om i øjeblikket, men den er endnu ikke faldet på plads. Det forventes at ske i begyndelsen af september.

- Og den aftale er afgørende for os, for vi kender ikke vores situation, før vi ser, hvad de kommer frem til, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Annonce
Om der bliver krudt og kugler ved årets budgetforhandlinger skal tiden vise. Her er borgmester Johannes Lundsfryd lynskudt ved Sophiæodde Saluteringslaugs 20 års fødselsdagsfest i søndags sammen med Svend Åge Hansen fra saluteringslauget. Foto: Søren Gottwald.

Pres på direktionen

Betingelserne er for så vidt ens for alle 98 kommuner, men i Middelfart er der tilsat det ekstra krydderi, at kommunaldirektørposten er åben. Dermed er det den konstituerede kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen, der står i spidsen for processen, og selv om han er en dreven topembedsmand, har han ikke tidligere haft ansvaret for en budgetfase.

Direktionens forslag kommer i offentlig høring 24. september til 2. oktober. Her kan skolebestyrelser, forskellige råd og privatpersoner komme med høringssvar i forhold til det forslag, embedsmændene lægger ud.

- Vi har dialogmøder med råd og udvalg 1. oktober, og så 1. behandler vi budgettet 7. oktober. Det er en kort tidsfrist, men vi skal nok nå det, forsikrer Johannes Lundsfryd.

Hvorvidt Middelfart Kommune står foran et større eller mindre sparekrav vides endnu ikke.

Sidste år skulle der findes 20 millioner kroner, og det nåede politikerne til forlig om allerede før 1. behandlingen af budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce