Annonce
Odense

Videoanalyse: Kun én ud af otte anholdte fremstillet i retten efter skud i Vollsmose - coronasyg ung mand nægtede at udtale sig

Kun én ud af otte anholdte efter skudepisode i Vollsmose er blevet varetægtsfængslet. Han blev fremstillet på videolink fra arresten, fordi han er smittet med corona. Han nægtede at udtale sig.

Odense: Han nægtede på forhånd at ville udtale sig i retten, og han nægtede også at have noget at gøre med den skudepisode, som onsdag eftermiddag fandt sted mellem uskyldige tilfældigt forbipasserende borgere på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv.

En 20-årig mand var den eneste ud af otte anholdte oven på et tilsyneladende nyt dramatisk opgør mellem flere rivaliserende grupperinger, som torsdag eftermiddag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Det skete ikke ved et fysisk fremmøde, sådan som retsplejeloven ellers foreskriver, men både den unge mand og hans forsvarsadvokat accepterede de anderledes betingelser, fordi den 20-årige er syg og smittet med corona. Derfor kunne han følge med via et videolink i det arresthus, som nu bliver hans midlertidige hjem de næste fire uger som arrestant.

Annonce

Retsformand Mette Broch Hansen besluttede nemlig at varetægtsfængsle ham i fire uger frem til 10. februar, men de nærmere detaljer kendes ikke, fordi grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre. Det sker af hensyn til politiets videre efterforskning, og fordi der er en medgerningsmand på fri fod.

Inden pressen blev sendt ud og dørene lukket nåede han dog at nægte det, han er sigtet for, ligesom han på forhånd havde nægtet overhovedet at udtale sig.

Løse skud med gaspistol

Det ligger dog fast, at han er sigtet efter paragraf 266 i straffeloven, som handler om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved onsdag klokken 14.45 med en løsskudspistol at have affyret ét eller flere skud mod en eller flere uidentificerede personer.

Det var ved bagindgangen til nærpolitistationen i Vollsmose, at der onsdag eftermiddag blev affyret det, som politiet indtil videre betragter som løse skud med en gaspistol. Mindre end et døgn efter blev en 20-årig mand varetægtsfængslet i sagen. Yderligere syv personer er fortsat sigtet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ifølge efterforskningsleder Jack Liedecke, Fyns Politi, er der tale om en såkaldt gaspistol, som har været anvendt ved skudepisoden.

- Vores efterforskning viser, at der er skudt med en gaspistol, dvs. løse skud. Det er der fundet effekter, som bekræfter. Om der også er skudt med et skarpt våben kan vi ikke sige lige nu, men det indgår i efterforskningen, siger Jack Liedecke, efterforskningsleder i Fyns Politi.

Annonce

Mange færdes i området

Episoden fandt sted ved bagindgangen til nærpolitistationen, mens der var mange almindelige borgere i området. Tilsyneladende havde to stridende grupperinger tilfældigt mødt hinanden i hver deres bil, og den ene part affyrede en pistol efter den anden part.

I området tæt på gerningsstedet ligger svømmehal, vaccinationscenter, coronatestcenter samt indkøbsmuligheder i butikscentret Vollsmose Torv. Derfor færdedes mange børnefamilier i området på præcis det tidspunkt, hvor de to rivaliserende grupperinger mødtes.

Annonce

Anholdt ved Rosengårdcentret

Politiet afspærrede efter skudepisoden to områder på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv, samt et område på hjørnet af Ejbygade og Munkerisvej. Halvt inde på letbanesporene var efterladt en mørk Kia personbil, som senere onsdag aften blev bugseret væk af Falck til teknisk undersøgelse hos politiet.

Fem steder efterforskede politiet onsdag eftermiddag efter skudepisoden ved Vollsmose Torv, blandt andet i krydset Ejbygade og Munkerisvej. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Desuden blev én person anholdt på Carl Blochs Vej, og yderligere seks personer blev anholdt i Rosengårdcentret. En ottende blev anholdt et for offentligheden ukendt sted. Den 20-årige, som torsdag blev fremstillet i retten, blev ifølge Fyns Politi anholdt ved Rosengårdcentret.

Ifølge avisens oplysninger var det en gruppering af somaliere, som tilfældigt mødte personer med relation til den såkaldte Korsløkkegruppe, også kendt som NBV, en forkortelse for Nyborgvej. Den 20-årige hører ikke til gruppen af somaliere.

Annonce

Motiv ukendt

Den præcise årsag til skudepisoden kendes ikke, men der har længe været konflikter mellem forskellige grupperinger. Det førte til, at Fyns Politi den 9. november 2021 iværksatte en visitationszone for Vollsmose og dele af Korsløkke, som foreløbigt er gældende frem til 18. januar. Derefter skal politidirektør Arne Gram vurdere, om det skal forlænges eller stoppes.

Ingen af de otte anholdte personer har bidraget ret meget til efterforskningen, erkender efterforskningslederen.

- Når vi arbejder i det miljø er det ikke med de mest meddelsomme personer. Derfor kan vi ikke sige noget om motivet, siger Jack Liedecke.

De syv øvrige, som blev løsladt efter afhøring, er fortsat sigtede i sagen.

Vores efterforskning viser, at der er skudt med en gaspistol, dvs. løse skud. Det er der fundet effekter, som bekræfter. Om der også er skudt med et skarpt våben kan vi ikke sige lige nu, men det indgår i efterforskningen.

Jack Liedecke, efterforskningsleder, Fyns Politi
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce