Annonce
Odense

Kun en tredjedel er mænd: Nyvalgt råd med kvindelig dominans

Dagmar Andersen har været formand for Ældrerådet siden maj 2018 efter en kaotisk periode i Ældrerådet, der endte med, at den daværende formand Johnny Mikael Rasmussen trak sig og forlod ældrerådet helt. Privatfoto. 
Der er både nye ansigter og erfarne kræfter i det nyvalgte ældreråd, der hvor kvinderne dominerer i antal.

Odense: Den nuværende formand for Ældrerådet Dagmark Andersen er genvalgt til det nye ældreråd med flotte stemmetal. 1313 har sat krydset ud for hendes navn, og dermed er hun genvalgt til rådet sammen med syv andre nuværende medlemmer.

Generelt er det kvinderne, der dominerer i det nye ældreråd, der fra det nye år tæller ti kvinder og fem mænd.

Dagmar Andersen er mere end imponeret over de høje stemmetal, og hun vil ikke afvise, at hun igen vil stille op som formand, når rådet skal konstituere sig den 13. december.

Annonce

- Men det kommer helt an på, om der er andre med lyst til at stille op til formandsposten, siger hun, der ser frem til, at ældrerådet skal arbejde videre med ældreboligpolitik, rekrutteringsudfordringer og arbejdsmiljø i den kommunale ældrepleje.

Foruden formanden var der også genvalg til den nuværende næstformand Ib Ketelsen og til  den tidligere mangeårige formand Merete Helgens. Genvalg var der også til Lars Thrysøe, der har været aktiv medvirkende i arbejdet med kommunens pårørendepolitik, til Esther Thomsen, Lise Witved og Anette Thysen. Også Lisbeth Lykkegaard er genvalgt og har vist sig at være lidt af en stemmesluger med hele 1135 stemmer. Tredje flest stemmer Lars Thrysøe med 974 stemmer.

Ældreråd

Der skal i hver af landets kommuner være etableret et ældreråd, hvor medlemmer vælges ved direkte valg mindst hvert fjerde år.

Alle borgere, som er fyldt 60 år, kan stemme og er valgbar til ældrerådet.

Ældrerådet skal bestå af mindst fem medlemmer.

Det er kommunalbestyrelsen, der i samarbejde med Ældrerådet fastlægger rammerne for rådets virke.

Hensigten er, at ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og kommunalbestyrelsen om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører de ældre.

Nye i Ældrerådet er Torben Bundgaard, der også stillede op til kommunalvalget for Kristendemokraterne, Hans Nobel, Susanne Nielsen og Nils Jørn Juul. Også Lis Gulbæk Hansen er nyvalgt til ældrerådet. Hun har tidligere markeret sig i blandt andet Fyens Stiftstidendes spalter som kritiker af kølemaden til byens ældre borgere.

Lav stemmeprocent

Stemmeprocenten til ældrerådsvalget var ikke imponerende med 32,2 procent. Kun 15.271 har afgivet en gyldig stemme ud af de 47.262, der er berettiget til at stemme i Odense Kommune. Man skal være over 60 for at have stemmeret til ældrerådsvalget. Stemmeprocenten er gået tilbage siden sidste valg, hvor den var 39,5.

- Det er ikke imponerende med en stemmeprocent på 32, og det er ærgerligt. Man kan selvfølgelig diskutere, om vi er synlige nok, og det skal vi også tale om i det nye ældreråd, siger Dagmar Andersen.

Medlemmerne af de nye ældreråd samles første gang den 13. december til et konstituerende møde, og så er det spørgsmålet om det lykkes dem at fordele posterne i rådet og diverse udvalg uden for mange sværdslag og natlige forhandlinger og om-konstitueringer.

De seneste ældreråd måtte en del igennem, inden Dagmar Andersen i maj 2018 satte sig i formandsstolen som en ny samlende figur. Inden da havde tre ud af fire medlemmer af et nyt forretningsudvalg trukket sig, ligesom formanden og yderligere et medlem trak sig helt ud af ældrerådet.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

GOG

Følg med live: GOG i topopgør i Europa

Fyn

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

Rejser For abonnenter

Holbæk: Træskibe, travetur og tyrkisk bad

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Faaborg-Midtfyn

Assensvej spærret efter ulykke: Tre personer er kommet alvorligt til skade

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Nyborg

Coronapas og kontrolarmbånd ved dette års julemarked: Julestemningen skal dog nok bestå

Annonce