Annonce
Fyn

Kun en ledig tid tilbage i dag: Testcenter Odense er i gang

Driftsansvarlig Mads Nybo oplyser, at borgere nu bliver podet for Covid19 i Testcenter Odense, der ligger på Vibelundvej 19 i Odense V. I første omgang skal det servicere borgere i hele Region Syddanmark, men der er planer om at oprette flere testcentre, hvis det bliver nødvendigt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Torsdag blev de første borgere podet for Covid19 i det nyoprettede Testcenter Odense, der skal servicere borgere i Region Syddanmark.

Torsdag kom de første 52 borgere igennem Testcenter Odense for at blive podet for Covid19, og fredag er der endnu mere run på centret.

Det fortæller Mads Nybo, der er driftsleder på centret, der ligger på Vibelundvej 70 i det vestlige Odense, hvor Hjemmeværndistrikt Fyn holder til.

- I skrivende stund har vi en ledig tid til i dag, og der er allerede bestilt 100 tider til på mandag, siger han.

Det er i første omgang medarbejdere i Region Syddanmark og kommunale medarbejdere i sundheds-, ældre- og socialsektoren, der bliver testet. Og det vil være muligt for dem at blive testet i weekender.

- Man har henvist først 1500 og så 1500 mere, og det bliver 5000 i alt, som kan komme ud til test.

- Som udgangspunkt tror jeg, at det har være Kommunernes Landsforening, der har henvist kommunens folk, og nu begynder der også at komme andre, som er blevet henvist. Men det har været den første portion af borgere, siger Mads Nybo.

Nu begynder så også andre borgere at booke tider.

- Jeg har lige snakket med en af sekretærerne i en anden afdeling, der siger, at de ved at drukne i spørgsmål fra folk, der er blevet henvist af egen læge.

Annonce

Udvidet åbningstid

Som udgangspunkt kan testcentret i Odense, der skal servicere hele Region Syddanmark, pode 320 borgere om dagen.

Derfor kigger man allerede nu på, hvordan man give plads til flere borgere.

- Vi har mulighed for at udvide åbningstiden, der nu er fra 9-17, til 7-22, og det kigger vi på hele tiden for at se, hvornår der er behov for det. Samtidig er der også den mulighed at bruge de to telte, der ellers er udlagt til blodprøvetagning med henblik på test af antistoffer, til podning.

- De telte er ikke i brug endnu, så de kan brugs til at pode, så vi kan holde trit med det, og så må vi se, når der bliver åbnet for prøvetagning. Det har vi ikke hørt nærmere om, men jeg forstod på en samtale med Statens Serum Institut i morges (fredag, red.), at det tidligst bliver i løbet af næste uge og måske først ugen efter.

- Så test af antistoffer med en blodprøve er ikke noget, vi gør nu. Det er kun podning, siger Mads Nybo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce