Annonce
Indland

Kun de allernærmeste med i Christiansborg Slotskirke

Ti officerer af Den Kongelige Livgarde bærer Dronning Ingrids kiste ud af Christiansborgs Slotskirke, hvor rustvognen holder parat til at køre kisten i sørgetog til Københavns Hovedbanegård.
Annonce

Kun de allernærmeste var med, da dronning Ingrids begravelse i formiddag blev indledt med en højtidelighed i Christiansborg Slotskirke, men uden for kirken havde tusindvis taget opstilling i god tid for at overvære den kongelige families ankomst. Dronningens tre døtre, svigersønnerne samt de 10 børnebørn, hvoraf flere havde deres ægtefælle eller forlovede med.

Dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie havde alle valgt at bære sørgeflor over ansigtet, men de kunne ikke skjule, hvor bevægede de tre døtre var. Benedikte måtte flere gange have fat i lommetørklædet, og det samme måtte flere af børnebørnene, der stod ved siden af kisten i Slotskirken.

Det blev en mere vemodig end egentlig sørgelig højtidelighed i den smukt blomsterpyntede kirke. Det var valget af musik i høj grad med til at understrege. Organisten fra Holmens Kirke, Jakob Lorentzen, præluderede over tre af Weyses morgensalmer: "Lysets engel går med glans", "Nu vågner alle Guds engle små" og "Nu titte til hinanden", inden den kongelige familie kom ind i kirken.

Studentersangerne fyldte derefter kirkerummet med deres smukke mandsstemmer i Lange-Müllers "Kornmodsglansen" - efter sigende en af den afdøde dronnings yndlingssange. Sangen har omkvædet "Se ud, se ud, natten funkler med stjerneskud" og er således mere fremadskuende end sørgmodig.

Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, bad en kort bøn, hvori han bl.a. takkede Herren for det menneske, vi i dag tager afsked med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi skal være trivselsløbere

Annonce