Annonce
Assens

Kun 45 millioner til anlæg: Det skal pengene bruges til

Terrariet i Vissenbjerg får penge til renovering. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Lørdag kom budgetaftalen for Assens Kommune for 2020-2023 i hus. En del af aftalen er et - meget lille - anlægsbudget for de kommene år. Det er vedtaget at bruge knap 45 millioner kroner i 2020 og lidt over 57 millioner kroner i 2021.

Herunder er et udpluk af, hvad pengene skal bruges til.

Annonce

1. Køb og salg af jord

Der er lagt op til køb og salg af jord i budgetaftalen. Arkivfoto: Lasse Hansen

Der er lagt op til at bruge syv millioner kroner i 2020 på køb af jord til byggegrunde. Der skal bruges yderligere fem og ti millioner i 2022 og 2023.

Derudover er der afsat 7,4 millioner kroner specifikt til jordkøb i Tommerup i 2022.

Når der skal penge ud af kassen, skal der som oftest også nogle ind, derfor er der budgetteret med 25 millioner kroner fra salg af jord over den kommende periode på fire år. De første 10 millioner er budgetteret til 2020.

2. Reparation og opgradering af veje

Ormehøjvej i Aarup er skæmmet af store huller i asfalten. Arkivfoto: Kim Rune

3. Cykelsti i Aarup

Der er allerede en cykelsti mellem Brylle og Tommerup. Arkivfoto: Michael Bager

Budgetaftalens parter udtrykker tilfredshed med at kunne prioritere etablering af en ny cykelsti i Aarup. Den er der sat 5,1 millioner kroner af til i 2020 og yderligere 5 millioner årligt de følgende år.

Cykelstien var først planlagt til 2019, men blev udskudt, da der akut skulle spares penge.

Cykelstien skal dække strækningen mellem Aarup, Grønnemose og Rørup.

4. Åbningstrækket i Assens by

Havneområde og parkeringsplads ved det tidligere rådhus i Assens. Arkivfoto: Kim Rune

Assens by skal udvikles, og derfor er der afsat 20 millioner kroner over 2020-2021 til det såkaldte åbningstræk, der blandt andet omfatter en ny havneplads og en ombygning af det tidligere rådhus til multitek. De 10 millioner er et tilskud fra Realdania, som Assens Kommune har fået tilsagn om.

Derudover vil aftalens parter bruge 4,5 millioner kroner på en omlægning af Sdr. Ringvej i 2020 og 2021.

5. Skolerenoveringer

Glamsbjergskolen står til renovering. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang

Næste år bliver Tallerupskolen og Glamsbjergskolen renoveret for samlet 3,8 millioner kroner.

Samtidig er der afsat en skolerenoveringspulje på sammenlagt 12 millioner kroner for årene 2021-2023. Af dem er 1,5 millioner øremærket Glamsbjergskolen i 2021.

6. Kultur

Industrien i Aarup kan se frem til penge til renovering. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

Der er også fundet plads til at bruge penge på kulturområdet for de kommende år.

Over de kommende to år får Museum Vestfyn 1,3 millioner kroner til renovering, mens Terrariet i Vissenbjerg får 2,5 millioner kroner. Sidstnævnte skulle have haft 1,35 millioner kroner i 2019, men det blev sløjfet grundet kommunens økonomiske udfordringer.

Industrien i Aarup får knap 1,8 millioner kroner de kommende to år til renovering, hvor blandt andet Industriens 2. sal skal ombygges.

Tommerup Skytteforening får 1,1 millioner kroner i 2021 til renovering af lokalerne i Fyrtårn Tommerup.

7. Nyt jobcenter

Et nyt jobcenter er udskudt med to år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I budgettet for 2019-22 var der afsat 12 millioner kroner i 2020 til et nyt jobcenter i kommunen, men de penge er nu rykket til 2022. De lidt over 4,2 millioner, der skulle bruges i 2021 er ligeledes rykket to år til 2023.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce