Annonce
Nyborg

Kulturpris går Nyborgs næse forbi

De må nøjes med den lokale hæder. Fra venstre kultur- og fritidsudvalgsformand Erik Rosengaard (V), Michael Hedam og Jørgen Dyhrberg, Nyborg Voldspil, og fra Nyborg Rockmuscail Jesper Nielsen, Elida Terndrup og Toke Lynggaard Larsen.

Lokalt er de blevet hædret, men Nyborgs to kandidater til Den fynske Kulturpris er ikke blandt de fem finalister

Massiv indsats for unges aktive deltagelse i kulturlivet i Nyborg har ikke fundet nåde for priskomiteen for Den Fynske Kulturpris 2015.

Lokalt har Nyborg Voldspils ungdomsforestilling "Kærlighed ved første hik" og Nyborg Ungdomsskolens rockmusical "Torbens hjerte" - den 25. ungdomsrockmusical på stribe - opnået hædrende omtaler og diplomer og altså en indstilling til Den Fynske Kulturpris.

Men ingen af Nyborgs kandidater er blandt de fem kulturprojektet, som priskomitéen har indstillet til prisen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturregion Fyn, der uddeler prisen.

De fem finalister er projektet Kunsttårnene på Langeland, hvor der i øens mange tomme transformatortårne blev arrangeret kunstudstillinger i 2014, Kulturmaskinens "Den lille havfrue - myten under vand" i forbindelse med HCA Festivals i Odense, debutudstillingen "Fattigdom på tværs" på Forsorgsmuseet i Svendborg, "Fynsk forår" i Odense Koncerthus i februar i år, der markerede 150-året for komponisten Carl Nielsens fødsel, og endelig udstilling og bogværk "Kunstnerdynastiet Syberg" på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

De ni kommuner under Kulturregion Fyn har i alt indstillet 16 kandidater til Den Fynske Kulturpris.

Juryen har udvalgt de fem finalister ud fra kriterierne om, at begivenhed eller værk skal have "betaget publikum, appelleret til et bredt publikum, haft en høj kunstnerisk kvalitet, bibragt noget unikt inden for deres genre/kategori og været med til at styrke den fynske kultur."

Prisuddelingen foregår ved en fest i Anexet på Lundsgaard Gods ved Kerteminde den 23. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce