Annonce
Assens

Kulturpolitik. Kultur er sexappeal

Klaus Ankerstjerne Eriksen efterspørger en kulturpolitik med sexappeal. Privatfoto

I Assens er kommunens kulturpolitik sat til debat. En rigtig god idé, for uden kunst, kultur og kreativitet bliver det hele bare så kedeligt og ligegyldigt.

Er det overhovedet muligt at forestille sig et samfund uden kultur? Det tror jeg ikke. I de gamle ur-samfund for mange tusinde år siden, lavede de hulemalerier, dansede og festede, sang, fortalte historier og udførte meget andet, som vi kalder kulturudøvelse. Og i dag skabes kunst og kultur i alle lande, for kunst og kultur er kommet for at blive - heldigvis.

Kultur findes i alle typer samfund, det gør samfundet interessant og attraktivt. Det signalerer overskud og kan sammenlignes med relationen mellem to mennesker, der er forelskede. De anstrenger sig også for at være attraktive overfor hinanden. Den relation kalder vi sexappeal.

Det er også sexappeal og overskud, når et samfund bruger ressourcer på kultur og dermed anstrenger sig for at blive attraktivt. Jeg håber, kommunens kulturpolitik giver plads til masser af kultur, og ikke mindst håber jeg, at den ny kulturpolitik kommer til at ose af sexappeal og overskud.

Allerede i dag er der mange gode kulturoplevelser i Assens Kommune, for eksempel Industrien i Aarup, Frøbjerg Festspil, Sulelængen i Magtenbølle, Æblefestivalen, Syngedrengene i Assens, Tobaksgaarden og mange flere.

Kulturinitiativer der allerede nu gør kommunen til et bedre sted at leve. Det skal vi have mere af.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce