Annonce
Fyn

Kulturkonsulent indstillet til Årets Fynbo

Tidligere kulturkonsulent Jimmi Mørup bør blive Årets Fynbo 2019, mener en tidligere Årets Fynbo, Anja Følleslev, der derfor har indstillet ham til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

- Jimmi Mørup har i mange år været kulturens tro væbner og arbejdshest. Han har gjort det i kulissen og i skyggen af de mange projektledere og unge mennesker, han igennem årerne som medarbejder i ungdomsskolen og i Kulturmaskinen har coachet og arbejdet sammen med, skriver hun.

- Med hans kæmpe indsats for Kulturlivet har han gjort en forskel ikke kun for kulturen og de events, han har stået bag, men også bag de mange unge musik- og kulturtalenter, han har lyttet til og hjulpet igennem årerne. Han lavede den første havnekulturfestival som projektleder og har været kulturkonsulent i Kulturmaskinen lige fra starten og været med til at bygge kendskabet omkring huset op, skriver hun.

- Han var tidligere kulturkonsulenten med ansvaret for Studenterhus Odense, og har dermed også haft en finger med i spillet på denne forenings udvikling fra event kontor til Studenterhus med egne lokaler. En era er slut, nu hvor Jimmi ikke længere skal være en del af Kulturmaskinen på baggrund af besparelser på kulturområdet, skriver hun.

Tidligere er blandt andre sprogdoktor og byrådsmedlem Anders W. Berthelsen, entertaineren Arne Lundemann og historikeren Bent Jensen blevet indstillet til prisen, der uddeles til januar.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce